Image Alt

Vânătoarea de comori: colecția ”Biblioteca pentru toți”

Vânătoarea de comori: colecția ”Biblioteca pentru toți”

În fondurile bibliotecii noastre sunt peste 100 de titluri, în limba română, din colecția ”Biblioteca pentru toți” de la începutul secolului XX. Sunt opere atât ale autorilor români, cât și ale autorilor străini.

Colecția ”Biblioteca pentru toți” rămâne cea mai importantă colecție de cultură generală. Datorită ei cititorii au descoperit multe dintre scrierile literaturii române, dar și o bună parte din valorile literaturii universale. Cărțile au fost imprimate în format de buzunar, accesibile la preț publicului larg, adresate tuturor, de la funcționari, până la muncitori și elevi.
Seria românească a fost promovată la început de Dumitru Stăncescu și publicată de la 1 martie 1895 de Casa de Editură Carol Muller. Prima serie a colecției a constat în emiterea a 178 de numere. După 1899 colecția a fost preluată ca și afacere de Casa de Editură a Librăriei Alcalay.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente