Image Alt

Sală Multimedia

Sala Multimedia a Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” Onești este situată la etajul 1 al instituției. Am considerat necesară crearea și echiparea unei săli multimedia, cu echipament și mobilier modern, pentru desfășurarea proiectelor și activităților bibliotecii.

O Sală Multimedia într-o bibliotecă digitală înseamnă adaptarea instituțiilor de cultură la societatea informațională de astăzi.

Pentru că dorim ca biblioteca să fie printre primele opțiuni de petrecere a timpului ale copiilor și tinerilor, am gândit Sala Multimedia ca un loc atractiv pentru studiu, învățare interactivă, relaxare.

Am conceput utilitatea aceste săli într-o bibliotecă cu gândul la copiii și tinerii de mâine care vor avea nevoie să utilizeze tehnologia în orice activitate.

Pe lângă toate aceste noi activități care se vor desfășura aici, se va face în continuare împrumut al cărților la domiciliu, ca și până acum.

Sala Multimedia a Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” Onești dispune:

  • Tablă interactivă pentru proiecte culturale și educative. Tabla interactivă combină funcționalitatea multi touch, scrierea cu ștergerea uscată și software-ul pentru a promova o experiență de învățare cu adevărat interactivă.

Cum ar fi o oră de la școală să se desfășoare la bibliotecă, iar elevii să vadă prezentată informația pe o tablă interactivă unde pot scrie, colora, sublinia. Dacă ar putea roti  pe toate fețele formele geometrice? Dacă ar putea da zoom pe o hartă?

Orice proiect desfășurat ar deveni mai interesant, într-un mediu atractiv pentru copii și tineri.

  • Zonă de cercetare/informare online echipată cu 5 calculatoare, complet echipate și conectate la internet. Aici se pot desfășura proiecte, se pot studia diverse materiale în format electronic și se poate accesa internetul în mod gratuit.
  • Ecran pentru derulare proiecte și proiecții.

În cadrul proiectelor putem viziona filme sau documentare atractive într-un cadru modern. Cum ar fi sa vorbim despre diverși autori și să facem o plimbare “virtuală” la casele lor memoriale. Să facem audiții muzicale, să dezbatem documentare. Și toate acestea la bibliotecă.

  • Zonă mapare a istoriei locale Onești.

Cunoașterea istoriei locale este necesară pentru o mai bună înțelegere a celei naționale. Orice localitate îşi are istoria ei, are o vechime, o întindere în timp şi spaţiu, are personalităţile ei, are oameni, locuri, fapte cu care se poate mândri. Prin intermediul informațiilor de istorie locală, prezentate digital, într-o formă atractivă, utilizatorii bibliotecii, de toate vârstele, pot descoperi inforrmații interesante și prețioase. O oră de istorie la bibliotecă.

  • Zonă de relaxare. Aici sunt puse la dispozitia utilizatorilor doua play-stations + ochelari VR. Ne-am gândit că biblioteca poate fi spațiul potrivit pentru orice moment, fie că vorbim de studiu sau relaxare. Mai în siguranță ne știm copiii la bibliotecă și pe noi ne bucură să petreacă timpul aici, nu doar pentru studiu/documentare, ci și pentru momente de relaxare și socializare.
  • Ochelari VR Oculus. Cum ar fi de la bibliotecă să ajungi într-un vârf de munte sau într-un oraș din Europa, ori poate într-o junglă sau chiar în spațiu? Toate acestea sunt acum posibile datorită ochelarilor VR Oculus pe care îi putem folosi pentru o experiență în plus în cadrul proiectelor.
  • Zonă de presă și studiu cu mobilier modern
  • Zona de consultare cărți și imprumut la domiciliu. În continuare de la Sala Multimedia se pot împrumuta cărți.

Accesul la Sala Multimedia se face pe baza permisului de biblioteca.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente