Image Alt

SERVICII

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” oferă următoarele servicii:

  • Informare bibliografică – Utilizatorii primesc asistență pentru căutarea și regăsirea publicației dorite, atât cu ajutorul instrumentelor tradiționale (catalog alfabetic, catalog sistematic, catalog pe subiecte, bibliografia locală etc.), cât și în catalogul electronic. Bibliotecarii elaborează bibliografii la cerere.
  • Împrumut la domiciliu – la secțiile de împrumut pentru copii și adulți din cadrul sediului central și la Filiala „Cosânzeana”.
  • Studiu și consultare documente la Sălile de lectură pentru copii și adulți din cadrul sediului central și la Filiala „Cosânzeana”.
  • Consultarea presei la Sala de lectură pentru adulți.
  • Împrumut interbibliotecar – la Sala de lectură pentru adulți.
  • Acces la internet – la Sala de internet din cadrul sediului central și la Sala de internet a Fililalei „Cosânzeana”. De asemenea, utilizatorii au acces la colecția de documente multimedia a bibliotecii (pe suport CD, DVD), prin intermediul Compartimentului Internet.
  • Utilizatorii au acces gratuit la internet Wi-Fi în toate spațiile bibliotecii.
  • Asistență și logistică – Proiectele dezvoltate în sprijinul comunității: proiecte școlare, de educație nonformală, de susținere a persoanelor defavorizate, evenimentele cultural-artistice și de promovare a tinerelor talente etc, sunt susținute prin punerea la dispoziție a spațiilor și echipamentelor de care dispune biblioteca. De asemenea, aceste proiecte și evenimente beneficiază de aportul personalului specializat al bibliotecii.
  • Oportunități de petrecere a timpului pentru copii – în cadrul Ludotecii „Tărâmul de joacă și lectură”.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente