Image Alt

Copiii au sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești

Copiii au sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești

În toată lumea astăzi s-a sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună pentru a promova lectura și cărțile în rândul copiilor. Milioane de oameni din peste 100 de țări au citit astăzi împreună, bucurându-se de puterea magică a cuvintelor.

 

Ziua Internaţională a Cititului Împreună – World Read Aloud Day (WRAD) a fost iniţiată de LitWold, o organizaţie nonprofit fondată în anul 2007 .

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești s-a alăturat acestei inițiative și a citit în cadrul evenimentului ”Zici cu lipici: legați prin cititul împreună”, alături de copiii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu”, înv. Irina Andronache și copiii de la Centrul Educațional Kolping Oituz.

Manifestarea a avut loc la Ludoteca bibliotecii. Acolo copiii s-au întâlnit cu poveștile lui Habarnam. Au călătorit împreună prin Orașul Florilor.

Pentru că puterea exemplului este mare, când vorbim de copii, cei de la clasa a III-a le-au citit preșcolarilor de la Centrul Educațional Kolping Oituz. Au citit poveștile Lamei și poezii semnate de autoarea oneșteană Ștefania Pușcalău.

Surpriza a venit din partea unei fetițe de clasa a III-a, Maria Ciuc, care le-a citit copiilor o poezie scrisă chiar de ea și ne-a  promis că în curând va lansa propria ei carte de povești.

Copiii au avut parte de surprize alături de pesonajele Mickey și Minnie. Și-au colorat propriile semne de carte, au primit desene ”Zici” și desenul lui Habarnam, pe care i-am invitat alături de părinți să îl coloreze și să citească mai departe aventurile năzdrăvanului băiețel cu pălărie albastră. Căci noi am citit azi și în fiecare zi, pentru că poveștile sunt cele care ne cresc mari.

Au primit inimioare personalizate și diplome pentru cei mai iscusiți cititori. Alături de biblioteca Rosetti și copii, a fost prezent viceprimarul municipiului Onești, Adrian Jilcu. Acesta a felicitat copii, încurajându-i să citească și să se bucure de cărți în fiecare zi.

Ne-am bucurat împreună de o zi minunată în compania copiilor și cărților. Biblioteca din Onești se va alătura și în următorii ani acestei inițiative frumoase.

Vă invităm să descoperiți cum a fost ziua de astăzi în galeria foto de mai jos.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente