Image Alt

Echipa Kids4Coding a Bibliotecii din Onești pe locul 1 la CODE KIDS FEST 2020

Echipa Kids4Coding a Bibliotecii din Onești pe locul 1 la CODE KIDS FEST 2020

Echipa Kids4Coding de la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești s-a clasat pe locul I la Târgul Național de Știință și Tehnologie pentru Copiii. Despre victoria lor s-a scris și în ziarul ”Deșteptarea”:

”Echipa Kids4Coding Onești, de la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, s-a situat pe primul loc la concursul de proiecte digitale inovatoare organizat la Târgul Național de Știință și Tehnologie pentru Copii CODE KIDS FEST 2020. Concursul a avut loc online la începutul lunii decembrie, iar proiectul declarat cel mai bun, dintre cele 13 înscrise, a fost „Panou solar cu senzor de lumină și mișcare” și a fost răsplătit cu o imprimantă 3D. Elevii oneșteni au fost îndrumați și coordonați de bibliotecara Alina Tenie.

Biblioteca „Radu Rosetti” s-a alăturat în urmă cu doi ani proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”. Din echipa Kids4Coding Onești fac parte acum David Spânu, Denis Simionescu, Rareș Ciobanu, Eduard Căpățână și Mihnea Cheșcheș (Școala Gimnazială „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”), Matei Neamțiu (Școala Gimnazială Nr. 1), Aris Sălbatecu și Vlad Cristea (Școala Gimnazială „Ghiță Mocanu”) și Mihai Botezatu (Școala Gimnazială „George Călinescu”). La concursul din acest an ei au mai prezentat și proiectul „Braț Hidraulic”.

În timpul celor două zile de Târg, copiii au participat la multe evenimente creative și ateliere oferite de specialiști în domeniu. Deschiderea manifestării a fost făcută de George Buhnici, ambasador Code Kids. Au urmat ateliere de gaming, știință și robotică realizate de parteneri strategici, susținători ai educației digitale – ANIS România, Electronic Arts Romania: People, Games&Careers, Fundația Autonom, Policlinica de Marketing, UiPath Romania și partenerii proiectului Aspen Institute Romania, CEZ Romania, Orange, Romanian-American Foundation.

„Lucrurile – spune Alina Tenie – s-au schimbat în mediul online, iar lumea digitală a devenit tot mai provocatoare. După ce au făcut primii pași în programare, copiii au învățat să lucreze în echipă, au aprofundat cunoștințele și a venit momentul să demonstreze de ce sunt capabili, să arate că ei sunt generația care poate schimba lumea linie cu linie. Biblioteca Municipală mulțumește Fundației Progress, Simplon România și mentorilor Mădălina Maria Gorgan și Alin Gabriel Grămescu pentru sprijinul acordat.”

Sursă articol: Deșteptarea.ro

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente