Image Alt

Echipa Kids4Coding de la biblioteca Onești la Târgul Național de Științe și Tehnologie pentru copii

Echipa Kids4Coding de la biblioteca Onești la Târgul Național de Științe și Tehnologie pentru copii

Au făcut primii pași în programare, au învățat, au aprofundat și acum sunt gata să vă arate că pot schimba lumea linie cu linie!
E timpul ca proiectul digital al echipei Kids4Coding Onești să fie apreciat nu doar de părinți, profesori și prieteni, ci și de un juriu în cadrul evenimentului CODE KIDS FEST 2020, unde pasiunea, talentul și munca copiilor pasionați de coding, arată și demonstrează de ce sunt capabili.

După ce proiectul realizat de copii, ”Panou solar”, a luat premiul întâi în cadrul Târgului Regional de Științe și Tehnologie pentru copii, urmează Târgul Național. Acesta v-a avea loc tot online, în perioada 3-4 decembrie.

Kids4Coding Onești  Investind în noi, investiți în viitor!

Deviza noastră: „Singurul mod de a descoperi limitele posibilului este să mergi dincolo de ele, către imposibil” – Legile lui Murphy

Ați observat că lucrurile se schimbă în mediul online,  iar lumea digitală devine tot mai provocatoare?
Susținerea joacă un rol fundamental în a oferi copiilor posibilitatea de a deveni creatori ai tehnologiei și de a le dezvolta abilitățile. Introducerea gândirii computaționale ne ajută să dezvoltăm competențe în programare, să deschidem o lume acum către viitor.

Biblioteca reprezintă o comunitate de cultură, de învățare și ajută în formarea de deprinderi în competențe digitale și utlizarea Internetului într-un mod practic.
Astfel, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești devine partener în comunitatea CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice, în care tânăra generație reprezintă speranța, iar noi le putem ușura calea prin motivație.

Diferiți, dar speciali, când vine vorba de succes, de felul în care ne place să muncim, descoperim că avem lucruri în comun. Printre fire, coduri și diverse încercări munca în echipă ne-a motivat și mai mult pe parcursul celor doi ani în cadrul clubului.

Copiii care fac parte din cadrul proiectului sunt: David Spânu de la Școala nr. 9, Matei Neamtiu de la Școala nr. 1, Denis Simionescu de la Școala nr. 9, Rareș Ciobanu de la Școala nr. 9, Aris Sălbatecu de la Școala nr. 5, Mihai Botezatu de la Școala nr. 8 și Vlad Cristea de la Școala 5.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente