Image Alt

Filmul „Corpus Christi”, disponibil online în România

Filmul „Corpus Christi”, disponibil online în România

Film inspirat din fapte reale, apreciat de public şi critici, „Corpus Christi” îl are în prim plan pe Daniel, un tânăr în vârstă de 20 de ani, proaspăt ieşit dintr-un centru de detenţie. Ajuns într-un mic oraş din Polonia, el se îmbracă în haine preoţeşti şi pretinde că este trimisul Bisericii. Apariţia unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

Nominalizat la Oscar 2020 pentru categoria “Cel mai bun film internaţional”, al treilea lungmetraj al regizorului polonez Jan Komasa îi are în distribuţie pe Bartosz Bielenia, actor de teatru şi film, pe Eliza Rycembel, desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film pentru copii şi tineri de la Viena şi pe Aleksandra Konieczna, laureată a Premiului Filmului Polonez.

Filmul a câștigat două premii la Festivalul de Film de la Veneția în 2019 și a primit 10 premii la Polish Film Awards, printre care “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor”, “Cel mai bun
scenariu” şi “Cel mai bun actor în rol principal”. Filmul a rulat prima dată în România la TIFF 2020. Au urmat alte câteva proiecţii în aer liber în cadrul Caravanei TIFF şi lansarea în cinematografe, pe 9 octombrie. Odată cu închiderea cinematografelor, pe 7 octombrie, la Bucureşti, el a continuat să ruleze în cinematografele în aer liber şi în cele din ţară, până la închiderea acestora, la scurt timp. De vineri, 4 decembrie, filmul este disponibil online, pe platforma Vimeo.

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente