Image Alt

Concursul „PAGINI FERMECATE, GÂNDURI COLORATE”

Concursul „PAGINI FERMECATE, GÂNDURI COLORATE”

Concursul de artă plastică pentru copii „PAGINI FERMECATE, GÂNDURI COLORATE” este lansat în memoria profesorului şi pictorului Ghiţă Mocanu, entuziast promotor al artei copiilor, mentorului Clubului UNESCO pentru Tineret şi Copii care azi îi poartă numele şi al Cercului de desen „Ion Diaconescu” și își propune să dea celor mici posibilitatea de a se exprima liber, punându-şi în valoare creativitatea şi originalitatea.

Competiția este organizată de Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” în parteneriat cu Clubul UNESCO pentru Tineret şi Copii „Gh. Mocanu”.

Grupul ţintă al proiectului este constituit din:

  • Elevii din clasele primare şi de gimnaziu. Proiectul se adresează în primul rând copiilor din şcolile oneştene, dar este deschis categoriilor de vârstă 6-8, 9-11 şi 12-15 ani din toată ţara.
  • Profesorii şi îndrumătorii cercurilor de desen, profesorii de limba română
  • Bibliotecari şcolari sau ai secţiilor de copii

Provocarea concursului este aceea de a reprezenta, prin desen și culoare, o secvență literară aleasă de participant, care să ilustreze semnificativ tema stabilită în fiecare an de către organizatori. Desenele sunt însoțite de un argument, prin care autorul motivează alegerea lecturii pe care o ilustrează.

Desenele, în format A4,  sunt jurizate la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” de către un juriu de specialitate și sunt premiate cu pachete de cărți.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente