Concursul ”Cartea pe care o iubesc”

Concursul ”Cartea pe care o iubesc”

Concursul a debutat în anul 2018, din drag de carte, lectură şi tradiţii populare. Se desfășoară în fiecare an pe data de 24 februarie, de sărbătoarea populară a iubirii la români, Dragobetele.

 

Scopul pentru care a fost inițiat concursul este acela de a demonstra că adolescenţii citesc și de a susține pasiunea lor pentru lectură. Fie că citesc pe suport tradiţional sau tehnologic, lectura face parte din interesele lor și merită promovată.

Concursul se adresează elevilor din clasele gimnaziale și de liceu din Onești și presupune trimiterea de către participanți a unor lucrări în care să argumenteze iubirea pentru cartea lor preferată.

 

Regulament de participare:

  • Se adresează elevilor de ciclul gimnazial și liceal din instituțiile de învățământ din Municipiul Onești.
  • Lucrarea înscrisă în concurs nu trebuie să depășească 2 pagini (format A4 cu text tehnoredactat).
  • Textul va fi tehnoredactat în programul Microsoft Word și salvat în fomat .doc, cu font Times New Roman, mărime 12, spațiere la 1 rând, cu diacritice, respectarea ortografiei, marginile setate la 2 cm, aliniere justify.
  • Lucrarea (având specificate datele de identificare ale participantului, clasa, școala/liceul de care aparține și numele profesorului de limba și literatura română sub îndrumarea căruia se află) va fi expediată în format electronic, pe adresa: bibli_on@yahoo.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.