Image Alt

Cărți care ne inspiră: „Terapia de 30 de minute pentru managementul furiei: Tot ce trebuie să știți în cel mai scurt timp posibil”

Cărți care ne inspiră: „Terapia de 30 de minute pentru managementul furiei: Tot ce trebuie să știți în cel mai scurt timp posibil”

Furia, ca și bucuria sau alte trăiri, face parte din viața noastră de zi cu zi.

Ne place sau nu, furia își face apariția uneori ca o furtună interioară, alteori ca un taifun exteriorizat peste oameni, lucruri și întâmplări. Și de cele mai multe ori, te simți vinovat când te lași cuprins de dumneaei.  Te poți scuza, o dată, de două ori, de trei ori, dar când scuzele și părerile de rău devin o constantă alături de excesele de furie, ori nu mai sunt bine primite, ori nu mai sunt crezute.

Așa că, pentru a evita astfel de situații, cel mai bine este să îți controlezi furia. Dar cum? Uneori e prea greu, vei spune! Și te credem pe cuvânt! Însă nimic nu este imposibil dacă vrei cu adevărat! Asta încearcă să ne spună și cartea pe care v-o propunem astăzi, „Terapia de 30 de minute pentru managementul furiei: Tot ce trebuie să știți în cel mai scurt timp posibil” de Ronald T. Potter-Efron și Patricia S. Potter-Efron.

Așa că, dacă îți „sare țandăra” repede, e posibil, după citirea acestei cărți, să nu mai ai parte de o astfel de experiență.

Cartea este  structurată astfel încât să te ajute să identifici singur punctele tale problematice, ca mai apoi să îți ofere tehnici specifice pe care să le folosești în managementul furiei.

Autorii atrag atenția asupra faptului că nu doar cei din jur trebuie să te ierte pentru accesele de furie, ci și tu pe tine însuți. Dar nu uita că iertarea nu înseamnă numai acceptare, ci și un strop de schimbare. În acest sens, autorii propun, în fiecare capitol, exerciții eficiente care te vor ajuta să înțelegi cum trebuie să reacționezi când furia îți aduce adrenalină la cote prea înalte.

Dacă dorești să citești cartea, o găsești la Sala de lectură Adulți, Secția împrumut carte pentru Adulți și Filiala Cosânzeana”.

Lectură plăcută și cu folos!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente