Image Alt

Cărți cu referire la Onești: ”Nadia Comăneci – Scrisori către o tânără gimnastă”

Cărți cu referire la Onești: ”Nadia Comăneci – Scrisori către o tânără gimnastă”

O carte autobiografică, publicată prima dată în Statele Unite ale Americii de Editura Basic Books în anul 2004, a ajuns pe rafturile bibliotecii noastre în formatul ediției a 2-a, ediție lansată în data de 31 iulie 2012 de Editura Humanitas din București.

Este un volum care cuprinde o serie de minieseuri, în care descoperim evenimentele cheie din cariera celei care a devenit prima gimnastă din lume notată cu 10 absolut după prestația de la paralele inegale din cadrul Olimpiadei din anul 1976 de la Montreal.

Autoarea, prin stilul direct și sincer, își cucerește cititorii încă de la primele pagini, lăsându-i să intre într-o lume a emoțiilor, a ambițiilor, a viselor, și mai ales a speranței.  Memoriile readuse în paginile acestei cărți sunt despre antrenamente, despre emoția primului 10, despre plecarea și întoarcerea în țară, despre relația cu Bart, despre omul Nadia Comăneci, dar și despre momentele petrecute  în orașul natal Onești.

Prin treisprezece scrisori oneste, ea scoate din cotloanele minții amintiri mai vechi și mai noi, ca un adevărat cronicar al trecutului și vine cu ele în fața cititorului. De la Onești la Deva și de la Fort Worth la Montreal, traseul ei sinuos este descris ca o competiție sportivă. Nadia le spune celor care vor să o audă că nu s-a născut prințesă, nu și-a uitat trecutul și nu și-a șters prietenii din agendă.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente