Image Alt

Vânătoarea de comori: Biblia – Donație Ion Varlam, strănepotul lui Radu Rosetti

Vânătoarea de comori: Biblia – Donație Ion Varlam, strănepotul lui Radu Rosetti

Biblioteca noastră deține în colecțiile sale o Biblie donată de Ion Varlam, strănepotul lui Radu Rosetti. Biblia este tradusă după textele originale ebraice și grecești de preoții profesori Vasile Radu și Gala Galaction din înalta inițiativă a Majestății sale Regelui Carol II.

Iată ce scrie în prefață: ”Biblia (Vechiul și Noul Testament), tradusă după textele originale ebraice și grecești de prea cucernicii preoți profesori Vasile Radu și Gala Galaction, din înalta inițitivă a Regelui Carol II, s-a pus sub tipar la Imprimeria Națională din București în ziua de 8 iunie 1937, în al unsprezecelea an de domnie al Majestății Sale Regelui Carol II, prin îngrijirea directorului Fundației pentru Literatură și Artă Regele Carol II, prof. Al. Rosetti și s-a sfârșit de tipărit în ziua de 10 noiembrie 1938, două sute cincizeci de ani după tipărirea, în 10 noiembrie 1688, a Bibliei lui Șerban Cantacuzino. ”

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente