Image Alt

Poveștile pentru copii dezvoltă imaginația. Îi invităm pe copii să asculte o poveste și apoi să deseneze de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri

Poveștile pentru copii dezvoltă imaginația. Îi invităm pe copii să asculte o poveste și apoi să deseneze de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri

Începând din anul 1967, cu ocazia aniversării scriitorului Hans Christian Andersen, la 2 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri cu scopul de a insufla plăcerea de a citi și a îndrepta atenția către cărțile pentru copii.

Această zi, ne-am gândit noi, este un prilej minunat pentru a-i captiva pe cei mici, invitându-i să se transforme în mici ilustratori de povești pentru copii.

Ei vor face desene inspirați de povestea ”Să învelim steluțele” și apoi ni le trimit nouă. Pe 2 aprilie vom expune desenele în bibliotecă. Și uite așa vom vedea ce efect au poveștile asupra copiilor. Sunt magice și îi ajută să își dezvolte creativitatea și imaginația.

Lilou este o fetiță care iubește noaptea pentru că apar pe cer stelele strălucitoare. Zâna Somn Ușor o roagă să o ajute să învelească steluțele. În plimbarea ei vede ”Câinele”, cea mai luminoasă stea de pe cer, pe ”Ursa Mare și pe ”Vânător”, care alungă visele urâte.

Dar partea cea mai frumoasă din poveste este când descoperă că lângă inima ei strălucește un colț de stea. Suntem cosmici, din praf de stele.

Copiii sunt liberi să deseneze și să își închipuie povestea și personajele cum vor ei. Acesta este farmecul cărților până la urmă. Lilou, fetița din poveste,  le transmite să fie inventivi, plini de fantezie și încrezători.

Proiectului nostru s-au alăturat mai multe școli gimnaziale din Onești și Centrul Educațional Kolping Oituz. Ne-am gândit noi, cu bucurie, numărul mare de copii arată că cei mici chiar iubesc poveștile.

Sărbătorim Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri, într-un mod creativ, alături de copiii de la  Școala Gimnazială nr. 1 Onești, înv. Titere Daniela și înv. Bolocan Mihaela, Școala Gimnazială” Ghiță Mocanu”, înv. Andronache Irina, Școala Gimnazială ”Emil Racoviță”, înv. Vîlcu Oana-Adina, Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, înv. Popa Simona și înv. Ciurea Cosmina, Școala Gimnazială ”George Călinescu”, înv. Bratu Teodora, înv. Pavăl Monalisa, înv. Lazăr Emilia, înv. Cimpoeșu Gabriela, înv. Mihaela Biciușcă, înv. Bijboc Dana, înv. Cioabă Carmen și Centrul Educațional Kolping Oituz. 

Vă invităm să ascultați povestea ”Să învelim steluțele” și dacă sunteți inspirați de ea, nu vă sfiiți să luați creioane colorate, o foaie și să desenați.

 

 

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente