Image Alt

Duelul cărților: ”Regina Elisabeta a II-a” vs. ”Diana Prințesa tristă”

Duelul cărților: ”Regina Elisabeta a II-a” vs. ”Diana Prințesa tristă”

”Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, așa se termină poveștile frumoase cu prinți și prințese. Basmele, în care binele învinge răul și regii, reginele, prinții și prințesele au o viață minunată, ne fascinează și ne fac să visăm. Doar că în realitate, viața la palat nu este nici atât de veselă și ușoară, nici binele nu câștigă tot timpul.

Familia Regală Britanică a fascinat dintotdeauna. Toți ochii au fost și sunt ațintiți într-acolo. Vă propunem la Duelul cărților  două opere de biografie, care aduc în atenția noastră detalii și povești din viața Reginei Elisabeta a II-a și a Prințesei Diana.

Sunt două personaje care au fost mereu în atenție. Despre care s-a vorbit și scris mult. Au dat naștere la multe întrebări și controverse și chiar ne-au împărțit în tabere. Unii sunt fanii Prințesei Diana, alții ai Reginei.  Au fost de multe ori pe primele pagini ale ziarelor, iar mai nou există și un serial care face furori despre familia regală. Tocmai de aceea ne-am gândit să scoatem din raftul biografiilor aceste cărți, pe care le puteți împrumuta de la biblioteca noastră.

Cărțile sunt semnate de Nicholas Davies, jurnalist și autor britanic.

Regina Elisabeta a II-a a fost și este un monarh exemplar pentru poporul britanic, care nu renunță la principiile sale în fața vârtejului de schimbări care au marcat lumea întreagă.

Regina Elisabeta a II-a are 96 de ani, a urcat pe tron la 6 februarie 1952, este cel mai longeviv monarh în viață, din lume, iar în istoria Marii Britanii, are cea mai lungă domnie, depășind-o pe Regina Victoria.

”Regina Elisabeta a II-a” nu este o biografie oficială sau autorizată. Este o carte scrisă cu ajutorul unor foști membri importanți ai administrației regale. Mulți l-au întrebat pe ziarist dacă i-a luat interviu Reginei pentru această carte. Răspunsul este negativ. Regina nu acordă niciodată interviuri.

”Diana Prințesa tristă” este o carte zguduitoare în care sunt dezvăluite detaliile intime ale vieții după despărțirea ei de prințul Charles, până la tragicul sfârșit.

Diana s-a simțit trădată de soțul ei, de Familia Regală, de curteni, de amanți. În carte puteți citi și șocantul interviu acordat celor de la BBC, în care mărturisește de ce a recurs la adulter.

Probabil că mulți se gândesc că Diana trebuia să fie Regina Angliei. A rămas doar Regina Inimilor. Și evident, rămâne întrebarea cum ar fi fost dacă Lady Di nu și-ar fi pierdut viața în tragicul accident din Franța, din vara anului 1997.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente