Image Alt

Cărți care ne inspiră: ”Codul încrederii”

Cărți care ne inspiră: ”Codul încrederii”

„Există o calitate care îi scoate în evidență pe oameni. E greu de definit, dar ușor de recunoscut. Cu ea, poți cuceri lumea; în lipsa ei, rămâi încremenit la linia de start a potențialului tău.” Este vorba, desigur, despre încrederea în sine.

Încrederea, ce cuvânt mare și bogat în esență! Și cât de mult tânjim s-o avem mereu cu noi și în noi! Poate, asta nu e greu de realizat. Mai complicat e când vine vorba despre exprimarea ei în acțiunile noastre de zi cu zi.

Despre încredere este și cartea pe care v-o propunem astăzi. Este o carte care dă curaj și vă poate inspira.

Apărută la Editura Lifestyle, în anul 2019, cartea „Codul încrederii” se adresează în special fetelor, femeilor, dar și bărbaților care vor ca fiicele lor să devină curajoase, neînfricate și cu multă încredere în ele însele.

Autoarele cărții, Katty Kay și Claire Shipman, după ce au disecat lucrări academice și interviuri pe subiectul încrederii, au compilat toate informațiile acumulate și au creat un cod al încrederii pe care ți-l recomandăm să-l citești.

Studiile arată că există o discrepanță de încredere în sine, între femei și bărbați, iar balanța cu multă încredere, cum poate bănuiți deja, atârnă greu spre partea masculină. Am auzit despre asta. Nimic nou. Autoarele însă cred că e timpul să echilibrăm balanța.

Dar de unde vine lipsa de încredere în sine? Iată ce ne spun autoarele: „decalajul apare nu din felul cum ne simțim, ci din felul cum reacționăm în fața inevitabilelor momente de îndoială de sine.”

Dacă pentru femei, lipsa de încredere în sine poate duce la gândire obsesivă și blocaj, în cazul bărbaților îndoiala este adesea un catalizator pentru acțiune. Și de aici pornește povestea încrederii în sine.

Ce este încrederea în sine? Ce ne permite ea să facem? Cât de importantă este pentru bunăstarea noastră? Pentru succes? Ne naștem cu ea? Putem obține mai multă? O producem noi sau o înăbușim la copiii noștri? Toate răspunsurile la aceste întrebări le veți găsi în cartea „Codul încrederii” scrisă de Katty Kay și Claire Shipman.

Că ai sau nu încredere în tine, merită să citești această carte! Ai multe de învățat din ea!

Cartea se găsește la Sala de Lectură pentru adulți.

Lectură plăcută și cu folos!

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente