Image Alt

Gândirea în alb și negru: despre alegeri binare într-o lume complexă – Kevin Dutton

Gândirea în alb și negru: despre alegeri binare într-o lume complexă – Kevin Dutton

Gândirea în alb și negru este un apel la trezire. În mijlocul unui val tot mai mare de intoleranță religioasă și extremism politic, această carte susține că prin înțelegerea programării evoluționiste a creierului nostru binar putem depăși toate acestea, putem așeza lumea pe un făgaș încărcat de sens și pe viitor putem lua decizii mai subtile și mult mai bune.

Sortarea și aranjarea în categorii stau în firea oamenilor. Suntem programați să discriminăm și să încadrăm totul în binaritatea alb și negru. Așa funcționează creierele noastre. Emigrant sau refugiat? Creștin sau musulman? Ei sau noi? În loc să ieșim în întâmpinarea celor care sunt diferiți, stabilim legături cu cei asemănători nouă. În loc să punem la îndoială propria noastră gândire despre lume, nu facem decât să ne străduim să confirmăm ceea ce credem.

Rezultatul este că diferența dintre credințele polarizate devine tot mai mare. Posibilitățile periculoase se înmulțesc și ele. Extremă dreapta. ISIS. Brexit. Trump. Prin această gândire binară persistența, capacitatea noastră de cugetare rațională și nuanțată – capacitatea de a vedea griul, mai curând decât numai albul și negrul – începe să se erodeze.

„Prin această carte, Kevin Dutton oferă lămuriri simplificatoare, clarificatoare și esențiale despre caracterul alegerii umane și al modului de a lua o decizie. După ce o veti citi, nu veți mai gândi la fel despre gândire.” – Profesor Robert Cialdini

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente