Image Alt

Expoziție colorată de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

Expoziție colorată de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

Începând din anul 1967, cu ocazia aniversării scriitorului Hans Christian Andersen, la 2 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri cu scopul de a insufla plăcerea de a citi și a îndrepta atenția către cărțile pentru copii.
În fiecare an Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești a sărbătorit această zi, provocându-i pe copii.
De data aceasta ne-am gândit să îi transformăm în scriitori. Să fie ei făuritorii de povești. Și să le vadă toți adulții curajul, le-am expus cărțile în ”Orașul Poveștilor”. Nu poți să treci și să nu le observi. Acum totul e mai vesel și plin de culoare.
Cărțile copiilor, minunate fiecare în felul lor, rămân aici, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești, unde le este locul. Vor putea chiar să le împrumute, să vădă la ce alte povești s-au gândit colegii lor.
Au făcut povești despre zâne, prințese, Paște, animale, prietenie, pasiuni, eroi din desene sau jocuri, despre flori, fluturi sau buburuze. Unii au scris, alții, cei mai mici, le-au desenat.
Mulțumim tuturor copiilor curajoși și atât de creativi și doamnelor învățătoare pentru că au acceptat provocarea noastră. Cei care sunt mai aproape de clădirea noastră au venit personal, ceilalți copii ni le-au trimis.
Cărțile sunt în expozție, în fața Muzeului. După ce le vom strânge, le vom păstra în bibliotecă, pe un raft special – raftul mciilor scriitori din Onești. Cine știe, poate unii dintre ei chiar vor ajunge marii scriitori de mâine.
Am pregătit și o galerie foto ca să ne amitnim cu drag de o zi de poveste.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente