Image Alt

Galerie foto: Din activitățile culturale ale oneștenilor

Galerie foto: Din activitățile culturale ale oneștenilor

Am căutat în arhiva noastră de fotografii și am pregătit o nouă galerie, de data aceasta cu poze vechi care surprind momente din activitățile culturale ale oneștenilor.

În fotografii puteți vedea întâlniri din cadrul Cenaclului literar ”Zburătorul”, Corul învățătorilor și membri ai Societății ”Cosânzeana”.

Inspiraţi de credinţa că numai educaţia şi cultura întregii naţiunii duc la progres şi civilizaţie, intelectualii români aflaţi pe front au iniţiativa înfiinţării Caselor Naţionale, a căror misiune cuprindea: cultivarea tradiţiilor strămoşeşti, a portului, cântecului şi jocului popular, ocuparea creatoare a timpului liber al tineretului şi organizarea de spectacole artistice pentru săteni.

Inaugurarea primei Case Naţionale are loc la Oneşti, la 1 Decembrie 1917. Ea dispunea de o sală de sfaturi şi teatru, o sală pentru bibliotecă şi citit, o sală de expoziţii, o sală de tir distractiv, un pavilion de horă, aparate de gimnastică şi diferite alte aparate întăritoare pentru copii şi adulţi. Ne rămân amintire pozele, pe care le veți descoperi în galeria foto.

De asemenea, veți găsi imagini cu Casa Națională de la Parincea, cu sala de tir distractiv și biblioteca populară, Casa Națională de la Cașin și Casa Națională Ștefan cel Mare de la Borzești.

Aceste imagini reflectă comunitatea în toată diversitatea ei.

Ne dorim prin aceste fotografii vechi, pe care le publicăm pe site, să reconstruim imaginea istoriei municipiului și să promovăm moștenirea culturală.

 

Adaugă un comentariu

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente