Image Alt

Duelul cărților: ”Albastru pur” vs. ”Fata cu cercel de perlă”

Duelul cărților: ”Albastru pur” vs. ”Fata cu cercel de perlă”

Dacă vă plac cărțile pline de suspans, mister, care împletesc istoria cu literatura, atunci trebuie neapărat să o descoperiți pe Tracy Chevalier. La acest duel vă propunem două dintre romanele semnate de ea. Primul său roman și romanul considerat un adevărat fenomen editorial.

Tracy Chevalier a debutat cu ”Albastru pur”, care s-a bucurat de un succes impresionant, însă ”Fata cu cercel de perlă” a fost considerat un adevărat fenomen editorial. Romanul a fost și ecranizat cu Scarlett Johansson și Colin Firth în rolurile principale.

Tracy Chevalier este o autoare pentru toate vârstele, reconstituirea istorică și atmosfera romanelor sale nu poate lăsa pe nimeni indiferent.

Scriitoarea este stângace, iubește cafeaua, cărțile și este dependentă de citit. Nu poartă niciodată cercei și colier în același timp. Îi place foarte mult albastru și deși locuiește de mai bine de 30 de ani în Londra încă mai vorbește cu accent american.

”Albastru pur” este un roman de inspirație istorică ce spune povestea fascinantă a două femei născute la distanță de câteva secole, pe care le leagă o atmosferă ancestrală.

Are două planuri narative distincte, unul în secolul al XX-lea, altul în secolul al XVI – lea, care se împletesc pe parcurs, la fel ca destinele celor două protagoniste, Ella Turner și Isabelle du Moulin.

”Fata cu cercel de perlă” este al doilea roman semnat de Tracy Chevalier, considerat de Publishers Weekly ”un fenomen editorial”.

Este un roman despre geneza imaginară a unui tablou celebru. Inspirată de creația pictorului Vermeer, autoarea a conturat o întreagă poveste ce o are în centrul său pe Giret, o tânără de 17 ani. Cu un tată rămas orb în urma unui accident și un frate plecat să fie ucenic, Giret devine responsabilă pentru situația financiară a familiei sale. În urma unor recomandări devine slujnică în casa pictorului Vermmer.

Ambele romane, la fel ca toate celelalte semnate de Tracy Chevalier, vă introduc într-o lume fascinantă, plină de mister și suspans.

Dintre cărțile lui Tracy Chevalier care sunt preferatele voastre?

Vă invităm să dați like și paginii noastre de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente