Image Alt

Recomandare de carte: ”Zaira” de Cătălin Dorian Florescu

Recomandare de carte: ”Zaira” de Cătălin Dorian Florescu

”Prima călătorie amețitoare din viața mea a fost aceea prin mama”, așa începe povestea Zairei. O păpușăreasă , care pe la jumătatea vieții pleacă din România în America, unde începe o viață nouă.

La bătrânețe se întoarce în patrie, în căutarea unei vechi iubiri.

Romanul este scris la persoana I. Naratorul personaj este Zaira, o femeie care ne plimbă prin amintirile sale și ne îndeamnă cumva să reflectăm la propria noastră viață și la propriile alegeri, voite sau mai puțin. Interesant și provocator este că un autor bărbat a ales ca personaj narator central o femeie.

Cătălin Dorian Florescu este un scriitor român, născut la Timișoara, dar care trăiește de la 15 ani în Elveția. Atât avea în 1982 când părinții au fugit din țară. Credea că pleacă pentru totdeauna, căci nimeni la acea vreme nu își închipuia vreodată că o să cadă regimul comunist.  Poate de aceea în cărțile sale se regăsește mereu subiectului omului care pleacă și vine. Care își schimbă locul.

Puteți să vă abonați la canalul nostru de Youtube, pentru a urmări toate video-urile Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” Onești.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente