Image Alt

„Comunicarea cu oamenii dificili” de Roberta Cava

„Comunicarea cu oamenii dificili” de Roberta Cava

De-a lungul vieții, avem de-a face cu diverse tipuri de oameni. Unii pot fi grosolani, furioși, nerăbdători, sensibili, insistenți, agresivi și lista poate continua. Interacțiunea cu astfel de oameni ne poate aduce un disconfort emoțional, dacă nu știm să gestionăm relațiile cu ei. Tocmai despre asta vorbește cartea „Comunicarea cu oamenii dificili” de Roberta Cava.

Cartea a apărut în anul 2003 la Editura Curtea Veche și este un ghid esențial pentru oricine dorește să trăiască într-o viață armonioasă cu cei din jur.

Unii oameni au „harul” de a te face să-ți pierzi cumpătul, alții te fac să te simți vinovat, inferior sau înfrânt. Dacă ai prin preajma ta astfel de oameni, atunci această cartea te poate ajuta să ieși din unele capcane emoționale.

Oamenii dificili au comportamente dificile, iar soluția pentru o bună interacțiune cu aceștia se pare că este în fiecare din noi.

Comunicarea este ca o străduță cu două sensuri. Indiferent ce vine din sensul opus, asigură-te că tu știi să abordezi partea care îți revine.

De cele mai multe ori ne înfuriem pe situație nu pe oameni, iar propriile noastre manifestări accentuează comportamentul oamenilor dificili, de aceea autoarea este de părere că trebuie să fim și noi atenți la acțiunile noastre.

Studiile de caz prezentate în carte acoperă diverse tipologii umane cu care ne-am confruntat măcar o dată-n viață. Fie că sunt membrii familiei noastre, prieteni, șefi sau colegi, aceștia fac parte din viața noastră și oricât de dificili ar fi, cartea ne spune că există modalități de a crea alături de ei relații bune.

Care sunt „secretele” unei comunicări eficiente cu oamenii dificili, aflați citind această carte. Este o carte „curajoasă”, trebuie doar să-i dați o șansă să vă convingă.

Cartea poate fi găsită la Sala de Lectură Adulți și Filiala „Cosânzeana”.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente