Image Alt

Într-o istorie a educației nonformale, printre numele pionierilor s-ar afla cu siguranță și cel al doctorului Dorin Speranția (audio)

Într-o istorie a educației nonformale, printre numele pionierilor s-ar afla cu siguranță și cel al doctorului Dorin Speranția (audio)

Comunitatea oneșteană s-a bucurat de prezența sa providențială în cea de-a doua jumătate a secolului XX. Pe 29 februarie 2020, acest OM fabulos, Dorin Speranția, ar fi împlinit 100 de ani. A dăruit Oneștiului sute de fotografii uimitoare din care puteai  învăța arta de a privi, a realizat și a prezentat pentru concitadinii săi sute de diaporame din care puteai învăța arta de a călători cu folos sufletesc.

A susținut sute, poate mii de audiții muzicale din care puteai învăța arta de a asculta, dar dincolo de toate, a dăruit Oneștiului ființa sa generoasă și luminoasă, rafinată și discretă, erudită și cultivată ca un Larousse, dar binevoitoare și deschisă ca un abecedar, aplecându-se cu atenție asupra oricărei persoane pe care o întâlnea.

Iată una dintre diaporamele sale, reconstituită cu ajutorul diapozitivelor și înregistrărilor aflate în colecțiile bibliotecii.

Puteți să vă abonați la canalul nostru de Youtube, pentru a urmări toate video-urile Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” Onești.

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente