Image Alt

Știți când a devenit așezarea Onești comună?

Știți când a devenit așezarea Onești comună?

Aproape orice așezare crește odată cu oamenii ei. Până să devină comună și apoi oraș, Oneștiul a fost un sătuc cu oameni simpli, dar care prin faptele lor au scris istoria noastră locală despre care vă povestim astăzi.

Așadar, când a devenit Oneștiul comună?

Documentele istorice ne spun că la 31 martie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza promulgă legea nr. 394 pentru comunele urbane și rurale. Astfel, Comuna Onești va lua naștere ca urmare a acestei legi. La acea vreme, comuna Onești avea arondate satele: Filipești, Răcăuți, Buciumi, Onești și avea în componență 621 de case, 792 de familii și șapte biserici. Iată doar câteva date despre vremurile de început ale comunei Onești.

Pentru mai multe informații legate de timpurile în care Oneștiul era comună, puteți consulta „Dicționarul Geografic al Județului Bacău” de Ortensia Racoviță.

Până la o nouă întâlnire cu rubrica „Știați că…?”, rămâneți sănătoși și curioși să descoperiți lumea și tainele ei.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente