Image Alt

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice

Pentru copiii care vor să învețe ceva nou, și să se distreze în același timp, primii pași în bibliotecă sunt la Sala de Internet Copii.

Situată la parterul intrării principale, într-un spațiu primitor, modern și dotat conform noilor cerințe, Sala de Internet Copii vă conectează la o nouă tehnologie, oferind un mediu favorabil desfășurării proiectelor educaționale.

Prin dotările de ultimă generație ale bibliotecii, sala oferă acces la 10 calculatoare de gaming conectate la internet, tablă interactivă pentru învățare captivantă, video proiector pentru ateliere educative și recreative ce stimulează creativitatea şi imaginaţia.

Pentru copiere, listare, tehnoredactare, scanare de acte/documente, aici veți găsi 1 copiator, 1 imprimantă, 1 scaner.

Serviciile de informare și comunicare directă și/sau cu ajutorul Internetului pe site-uri educative, culturale și științifice, sunt facilitate prin dotarea sălii cu un router Wireless.

Acces la internet se face pe baza Permisului de intrare obținut GRATUIT  în urma înscrierii la bibliotecă, cu respectarea Regulamentului pentru Internet.

Pentru pasionații de tehnică și tehnologie, tot aici se desfășoară Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani își dezvoltarea competențelor de coding și STEM și sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Dezvoltarea pasiunilor, încrederea în sine şi libertatea de exprimare, dezvoltarea spiritului de echipă, este scopul nostru principal, unde timpul petrecut la calculator nu înseamnă doar Facebook și jocuri online.

Adaugă un comentariu

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente