Image Alt

Mărțișor … inspirat din poveștile lui Ion Creangă – proiect educațional

Mărțișor … inspirat din poveștile lui Ion Creangă – proiect educațional

Pe 1 Martie 1837, la Humulești, s-a născut scriitorul, povestitorul copiilor, Ion Creangă. Pentru a sărbători această zi și venirea primăverii două clase de elevi, una de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești și una de la Scoala Gimnaziala “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”, Onesti s-au întâlnit în cadrul unui proiect, care a fost cu multe zâmbete, prietenie, încurajări, informații interesante, scenetă, desen, bucurie … doar, doar o ieși soarele.
Cel mai frumos Mărțișor dăruit nouă, românilor, a devenit motivul unui proiect menit să atragă elevii spre lecturarea operei celui mai iubit povestitor român, citit și recitit de toate generațiile. Citind poveștile lui Ion Creangă, copiii cunosc numeroase figuri din viața satului: oameni buni și oameni răi, harnici și leneși, cinstiți și necisntiți, optimiști, veseli, glumeți, dar hotărâți să lupte pentru o viață mai bună.
Petrecându-și întreaga viața printre copii, marele povestitor a cunoscut preocupările și preferințele lor și de aceea a reușit să creeze pentru ei povești care să-i atragă, dar, în același timp, să-i educe și să-i instruiască.
În cadrul proiectului, derulat la Filiala Cosânzeana a Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” Onești, elevii clasei a II-a, de la Școala Gimnazială “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, Onești, alături de doamna învățătoare Stan Mirela au prezentat informații interesante despre viața și opera lui Ion Creangă.
Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești împreună cu doamna învățătoare Schifirnet Loredana au făcut o scenetă inspirați de povestea ”Pupăza din tei”.
Noi le-am pregătit un concurs cu întrebări despre viața și opera lui Ion Creangă… să vedem dacă au fost atenți. Au putut câștiga cărți pentru biblioteca clasei.
La final, în echipă, au realizat desene după poveștile ”La scăldat”, ”La cireșe” și ”Pupăza din tei”, pe care le vom expune la bibliotecă. Așadar, îi așteptăm pe copii și părinți să își vadă desenele expuse de Mărțișor, inspirate din povești.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente