Biblioteca Onești deschide ”Atelierele bibliotecii”, programe destinate utilizatorilor de toate vârstele
Odată cu ridicarea majorității restricțiilor impuse de pandemie, Biblioteca ”Radu Rosetti” aduce în atenţia utilizatorilor diferite ateliere, unde aceştia îşi pot petrece în mod plăcut timpul liber, exersând sau învăţând abilităţi noi. Aceste ateliere își propun să ne provoace prin activităţi precum: şah, dans, limbă franceză, improvizaţii teatrale, IT, studiu și aprofundări ale cunoștințelor.
- Atelierul de dansuri populare
Se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 7-18 ani şi este coordonat de maestrul coregraf, preşedintele Fundaţiei „Doina Trotuşului” şi voluntar al bibliotecii, dl. Francisc Enăşel. În cadrul atelierului de dans popular, copiii îşi dezvoltă simţul ritmic, capacitatea de lucru în echipă şi puterea de sincronizare. În acelaşi timp, conştientizează valoarea tradiţiilor româneşti şi devin mai ataşaţi de frumuseţea culturală a ţării.
- Atelierul de șah, susținul de domnul Emil Palade, se adresează copiilor între 6 și 18 ani
Dezvoltă imaginația, spiritual de competiție și de fair-play al copiilor și îi familiarizează cu regulile jocului de șah. Începătorii vor face cunoștință cu principiile jocului, în timp ce copiii care frecventează de mai mult timp atelierul vor rezolva probleme și vor studia partied celebre.
- Atelierul de limbă franceză este împărțit pe două grupe, una destinată elevilor de liceu și una adulților și este susținut de voluntar prof. Delia Ferme.
În cadrul atelierului veți putea urma cursuri de limbă franceză standard. Se urmărește dezvoltarea celor 5 competențe fundamentale: înțelegerea limbii vorbite, exprimarea orală, înțelegerea limbii scrise, redactarea corectă a unui text scris, interacțiunea în conversație în scopul folosirii active a limbii în situații concrete.
- Atelierul de teatru Dacă ai între 7și 18 ani iar actoria ți se potrivește ca o mănușă, acest curs este clar pentru tine. Cu o experiență de peste 10 ani, trupa de tetru Alfa a Bibliotecii vă așteaptă cu noi provocări.
- Atelierul de coding pentru copii ”Learn to Code” este destinat celor pasionați de lumea digitală, de tehnologie și roboţei, dornici să înveţe distrându-se alături de prietenii
- Ateliertul IT pentru seniori reia proiectul Navigator 50+ destinat persoanelor cu vârsta peste 50 de ani dornice să se familiarizeze cu utilizarea calculatorului.
- Atelierul ”Lecții la Bibliotecă” vine în întâmpinarea preșcolarilor si elevilor din ciclul primar cu ajutor de specialitate pentru studiu și aprofundarea cunoștințelor.
La aceste ateliere, bibliotecarii vor primi un sprijin însemnat de la voluntari, cei ce au găsit bucurie în acest gen de activitate şi care privesc spre instituţia noastră ca spre un loc drag, un loc de care-i leagă amintiri şi poveşti speciale.
Înscrierile se fac la adresa de e-mail ateliere@bibliotecaonesti.ro sau la telefon 0234 312 202, până pe 31 martie 2022.