Image Alt

ZICI 2022: Pe 2 februarie Citim Împreună

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ZICI 2022: Pe 2 februarie Citim Împreună

februarie 2, 2022 @ 10:00 am - 12:30 pm

Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment global, la care participă milioane de oameni și este organizată în fiecare an, în luna februarie. În toată lumea, anual, la începutul lunii februarie, bibliotecari, profesori, învățători, educatori, părinți, bunici, citesc povești copiilor, cu voce tare.

Această inițiativă aparține organizației LitWorld, fondată în anul 2007, și are ca scop celebrarea cuvintelor și poveștilor în rândul copiilor și tinerilor.

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești s-a alăturat și în acest an proiectului ZICI și vom citi cu voce tare din cartea ”Pinguinii domnului Popper” de Richard și Florence Atwater” alături de elevii clasei a IV-a A, ” Mickey și Minnie ”, de la Școală Gimnazială ”Ghiță Mocanu” Onești, înv. Irina Georgeta Andronache.

Tema din acest an este: Scrieți propria poveste și împărtășiți-o lumii, citind-o cu voce tare la Ziua Internațională a Cititului Împreună.

Cititul cu voce tare este o strategie utilizată în antrenarea abilităților lingvistice. Există mai multe cercetări care evidențiază implicațiile cititului cu voce tare și dezvoltarea vocabularului la preșcolari și la școlari.

Dezvoltarea volumului vocabularului reprezintă un element atât de comprehensiunea textului citit, cât și pentru dezvoltarea abilităților de citire.

Cititul poate asigura o eficientă baie lingvistică copiilor, poate asigura creșterea variabilităților contextelor de comunicare, precum și învățarea schematizată a cuvintelor.

Cititul cu voce tare sau cititul împreună contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare ale copiilor încă de la cele mai fragede vârste, precum și la dezvoltarea vocabularului.

Așadar, pe 2 februarie ne întâlnim cu elevii clasei a IV-a de la Școala ”Ghiță Mocanu” și vom citi împreună, cu voce tare, cartea ”Pinguinii domnului Popper”.Pornind de la povestea pinguinilor domnului Popper copiii vor construi propria poveste pe care o vor citi la rândul lor, cu voce tare. Vrem să arătăm prin acest proiect magia pe care o au cărțile: te fac să visezi cu ochii deschiși, te plimbă printr-o lume minunată, despre care fiecare copil, poate scrie mai departe. Și o poate spune mai departe.

Vom citi împreună de Ziua Internațională a Cititului Împreună la Ludoteca Bibliotecii, acolo unde este și Spațiul PrimoHub, spațiu comunitar pentru copii și părinți dotat de Centrul Step by Step.

Vă încurajăm și pe voi, părinți, bunici, bibliotecari de pretutindeni, cadre didactice, pe 2 februarie să citim împreună, cu voce tare. Cărțile au această magie de a ne aduce aproape, oriunde am fi.

Detalii

Dată:
februarie 2, 2022
Oră:
10:00 am - 12:30 pm
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, , , , , , , ,

Loc de desfășurare

Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” Onești
B-dul Oituz 15A
Onesti, Bacau România
+ Hartă Google

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente