Image Alt

ECO – MĂRȚIȘOARE – confecționăm mărțișoare din materiale reciclabile

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ECO – MĂRȚIȘOARE – confecționăm mărțișoare din materiale reciclabile

martie 1, 2022 @ 8:00 am - martie 3, 2022 @ 5:00 pm

Luna martie este luna mărțișorului, un prilej bun de a desfășura alături de copii activități extracurriculare la bibliotecă. Pentru că anul acesta biblioteca Rosetti și-a propus o serie de activități, sub tema: MISIUNEA VOASTRĂ ESTE SĂ SCHIMBAȚI LUMEA, cu ocazia Mărțișorului ne-am propus o lecție distractivă și creativă de reciclare. Este foarte important să învățăm generațiile viitoare importanța reciclării.

Reciclarea este procesul prin care deșeurile,  precum ambalajele, spre exemplu, sunt transformate în materie primă secundară pentru fabricarea de noi produse. În plus, reciclarea nu numai că aduce beneficii mediului, dar are și un efect pozitiv asupra economiei.

Pentru că este importantă educația privind mediul, cu ocazia Mărțișorului, ne propunem alături de copii să învățăm să dăm viață altor lucruri. Astfel, din materiale reciclabile vom confecționa mărțișoare deosebite.

Vrem să le arătăm că prin puțină imaginație, putem reinventa noi produse.

De asemenea, prin acest proiect ne-am propus să valorificăm sărbătorile primăverii, să le transmitem tradițiile, contribuind astfel la formarea laturii estetice și sociale a personalității umane, la dezvoltarea gustului pentru frumos.

Astfel, împreună cu elevii clasei a IV-a, de la Școala Gimnazială „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” Onești, învățător Ciurea Cosmina, elevii clasei a IV-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești, învățător Zărnescu Marinela și Clubul Seniorilor vom realiza mărțișoare din material reciclabile.

La finalul activității acestea vor fi dăruite persoanelor în vârstă de la Căminul pentru personae vârstnice Onești pentru a aduce o bucurie acestora. Până la urmă mărțișorul este simbolul speranței și al unui nou început.

Prin intermediul proiectului ECO(N)EȘTI – ECO-MĂRȚIȘOR, desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Onești, Școala Gimnazială Nr. 1 Onești, Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” și Clubul Seniorilor Onești ne propunem să încurajăm reciclarea și să implicăm toate categoriile de vârstă  din rândul comunității locale pentru a avea o atitudine responsabilă față de mediu.

Detalii

Începe:
martie 1, 2022 @ 8:00 am
Se termină:
martie 3, 2022 @ 5:00 pm
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, , , , , , ,

Loc de desfășurare

Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” Onești
B-dul Oituz 15A
Onesti, Bacau România
+ Hartă Google

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente