Image Alt

Construim cea mai mare carte din cărți de Ziua Națională a Lecturii

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Construim cea mai mare carte din cărți de Ziua Națională a Lecturii

februarie 15, 2022 @ 10:00 am - 12:30 pm

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești sărbătorește alături de elevii claselor a IV-a A, înv. Abaza Irina și a IV-a B, înv. Ciorobea Lenuța, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești , Ziua Națională a Lecturii.
Începând din acest an, România are o zi națională a lecturii, care pe noi bibliotecarii nu poate decât să ne bucure și ne încurajează să derulăm tot mai multe activități de promovare a lecturii împreună cu învățători, profesori și elevi din Onești.
 Într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii și spunem noi și al bibliotecilor devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.
Astfel, pe 15 februarie, alături de elevii claselor a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești vom vorbi despre cărți, vom citi, elevii vor fi bibliotecari pentru o zi și împreună vom construi cea mai mare carte din cărți.
Citim pe 15 februarie și în fiecare zi!

Venue

Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești
B-dul Oituz 15A
Onesti,BacauRomânia
+ Google Map

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente