Image Alt

Concert: Storytellers – Acoustic Blues Duo cu Marcian Petrescu și Mihai Tacoi

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concert: Storytellers – Acoustic Blues Duo cu Marcian Petrescu și Mihai Tacoi

septembrie 11, 2021 @ 6:00 pm - 7:00 pm

Primăria Municipiului Onești și Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” vă invită sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 18.00, în Sala de concerte a bibliotecii la Acoustic Blues Duo, un recital de muzică blues susținut de STORYTELLERS, format din oneșteanul MARCIAN PETRESCU(muzicuță, voce, textier) și MIHAI TACOI (chitară, voce).

MARCIAN PETRESCU este cotat în prezent drept CEL MAI BUN CÂNTĂREȚ LA MUZICUȚĂ din BLUES-ul Românesc… are la activ 4 albume de studio, cel mai recent fiind „DRIFTING BLUES”(2018).
Este UNICUL muzician de blues românesc care a reușit performanța de a avea ca invitați speciali pe albumele sale, trei dintre cei mai importanți și renumiți muzicutiști din USA: SUGAR BLUE și CHARLIE MUSSELWHITE (ambii laureați cu GRAMMY) și pe RICK ESTRIN (multiplu nominalizat la Grammy și câștigător a numeroase premii BLUES MUSIC AWARDS).
MIHAI TACOI este unul dintre cei mai buni chitariști din tânăra generație, fluent atât în blues, cât și în muzica de tip rock și rock alternativ. Este profesor de chitară la ROCK SCHOOL și pe lângă activitatea alături de Marcian în proiectele TRENUL DE NOAPTE și STORYTELLERS, conduce propria formație numită „UMBRA”, cu care abordează un rock alternativ melodic. În trecut a cântat timp de aproape 4 ani în trupa Blue Spirit a lui Mike Godoroja.
Cu proiectul acustic STORYTELLERS,  sunt readuse pe scenă o serie de piese legendare din folk-ul și blue-ul vechi american, de la Johnny Cash, Bob Dylan, Sonny Boy Williamson, Sonny Terry & Brownie McGhee, Big Bill Broonzy, Little Walter, Muddy Waters, etc.., dar și câteva piese de-ale lui Marcian, în limba română, dar într-o orchestrală inedită.
Show-ul este foarte dinamic și este pigmentat cu o serie de istorii nostime despre piese și autorii lor.
Intrarea este libera!

Details

Date:
septembrie 11, 2021
Time:
6:00 pm - 7:00 pm
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești
B-dul Oituz 15A
Onesti,BacauRomânia
+ Google Map

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente