Image Alt

Cea mai digitalizată bibliotecă din țară deține și cel mai avansat Agent Virtual dotat cu AI din România!

Cea mai digitalizată bibliotecă din țară deține și cel mai avansat Agent Virtual dotat cu AI din România!

Biblioteca RADU ROSETTI Onești deține din 15 iunie cel mai avansat Agent Virtual (VA) dedicat unei biblioteci publice din România, grație colaborării dintre Digital Transformation Council și Biblioteca Radu Rosetti din Onești.

Acesta poate fi accesat pe site-ul www.bibliotecaonesti.ro, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an fiind cel mai harnic angajat non-stop al Bibliotecii în slujba utilizatorilor săi.

Zilele Culturii Călinesciene organizate de Primăria municipiului Onești, au reprezentat ocazia lansării acestui instrument #AI (Artificial Intelligence) de informare și educare a tinerilor și adulților din Onești și întreaga Vale a Trotușului.

“Instalarea unui asistent virtual într-o bibliotecă publică aduce multiple beneficii, sporind accesibilitatea,  și satisfacția utilizatorilor. Un asistent virtual poate răspunde la întrebări și oferi informații 24/7/365. Asistentul Virtual îi ajută pe utilizatori să obțină răspunsuri rapide la întrebările lor și să acceseze resurse în timpul și în afara programului de funcționare al bibliotecii”,- Ionuț Tenie, directorul Direcției Culturā.

 

“Implementarea unui asistent virtual într-o bibliotecă publică îmbunătățește considerabil accesul la informații, eficiența serviciilor oferite și nivelul de satisfacție al utilizatorilor, contribuind astfel la creșterea relevanței și popularității bibliotecii în comunitate”- Ion Vaciu – Președinte l Digital Transformation Council

Iată câteva aspecte importante ale acestui serviciu:

  1. Îmbunătățirea Serviciilor pentru Utilizatori

Asistentul virtual oferă informații despre colecțiile disponibile, noutățile adăugate, programele și evenimentele organizate de bibliotecă. De asemenea, AV poate ajuta la localizarea cărților sau a altor resurse și poate ghida utilizatorii la secțiunile relevante.

  1. Eliberarea Personalului

Cu ajutorul unui asistent virtual, personalul bibliotecii poate să se concentreze pe sarcini mai complexe și pe interacțiuni directe cu utilizatorii, în vreme ce întrebările mai generale și repetitive sunt gestionate automat.

  1. Acces Personalizat la Informații

AV poate oferi recomandări personalizate în funcție de preferințele și istoricul de lectură al utilizatorilor, îmbunătățind astfel experiența lor și crescând interesul pentru lectură.

  1. Sprijin Educațional

Bibliotecile sunt adesea utilizate de elevi și studenți în căutarea de resurse academice. Un asistent virtual poate fi un sprijin valoros în găsirea materialelor de studiu, ghidând utilizatorii către resursele relevante pentru proiectele și cercetările lor.

  1. 5. Inovație și Modernizare

Instalarea unui asistent virtual demonstrează angajamentul bibliotecii de a adopta noi tehnologii și de a se moderniza, atrăgând astfel noi utilizatori și fidelizându-i pe cei existenți.

  1. Suport Multilingv

Un asistent virtual poate susține utilizatorii vorbitori de alte limbi, oferind răspunsuri și informații în multiple limbi (95 la noi), ceea ce promovează incluziunea și diversitatea culturală.

  1. Colectare de Date și Feedback

Asistentul virtual poate colecta date despre întrebările frecvente și nevoile utilizatorilor, oferind astfel informații valoroase pentru îmbunătățirea constantă a serviciilor bibliotecii.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente