Image Alt

Scrisoare vs e-mail

Scrisoare vs e-mail

Scrisă cu pana, cu tocul, cu stiloul sau cu pixul, trimisă prin porumbei, soli sau prin poştă, scrisorea este un mic pacheţel cu emoţii.

 

Pornind de la aceste gânduri şi mici constatări considerăm că generaţia „mess” ar trebui să cunoască şi emoţia acestei experienţe. Acest lucru a constituit un motiv suficient de puternic pentru a iniţia un proiect de parteneriat educaţional care să poarte titlul: „Scrisoare vs E-mail”. Proiectul își propune să-i convingă pe copii că limba română trebuie însuşită corect, chiar dacă era informaticii este dominantă. De asemenea, ei trebuie să ştie că scrisoarea conţine un protocol, doar al ei, care, potrivit bunelor maniere, transmite întotdeauna anumite sentimente faţă de interlocutor, dorinţa de a-l revedea sau de a-l cunoaşte.

Iniţial, acest proiect s-a adresat copiilor de clasa a IV-a. Ei studiază, conform programei şcolare scrisoarea, şi ne-am gândit că se pliază foarte bine, continuând ca un exerciţiu cunoştinţele dobândite despre acest gen.

Clasele partenere care acceptă această provocare provin din şcoli diferite, iar elevii nu știu până la sfârşitul activităţii din ce colectiv fac parte destinatarii scrisorilor lor. Fiecare copil dintr-o clasă are corespondent în clasa de la altă şcoală. Pe parcursul a cinci luni își scriu scrisori în care încearcă să se cunoască. Participanţii își descriu înfăţişarea, familia, pasiunile, animalele de companie şi nu uită să-şi laude şcoala.

La final, cele două clase corespondente, însoţite de doamnele învăţătoare, se întâlnesc în Aula bibliotecii, unde,  în cadru festiv, se văd pentru prima dată faţă în faţă.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente