Image Alt

ECO(N)ESTI – ECO -TERRA

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ECO(N)ESTI – ECO -TERRA

mai 23, 2022 @ 10:00 am - 12:00 pm

Ca un copil să iubească natura, trebuie mai întâi să o cunoască. Astfel, în parteneriat cu Primăria Onești – Compartimentul Protecția Mediului, luni, 23 mai,  vom sărbători, în natură, Ziua Mondială a Biodiversității.

Conform definiției unora dintre cele mai răspândite dicționare, varietatea organismelor vii dintr-o singură specie, din specii diferite și din ecosisteme constituie biodiversitatea: este un sistem foarte bogat și delicat de care depinde echilibrul dinamic al biosferei și care e capabil să guverneze ciclurile biogeochimice și să stabilizeze climatul.

În prezent, numărul speciilor raportate este în jur de 1,75 milioane, în timp ce valoarea celor estimate variază de la 3,63 la peste 111 milioane. O varietate incredibilă de organisme, ființe minuscule, plante, animale și ecosisteme, toate legate între ele, toate indispensabile.

Și noi facem parte din biodiversitate și profităm de serviciile pe care ni le oferă. Datorită biodiversității, natura este capabilă să ne ofere alimente, apă, energie și resurse pentru viața noastră de zi cu zi.

Alături de elevii oneșteni vom face diverse activități prin care să descopere natura minunată. Vor participa elevii clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială ”Emil Racoviță”, înv. Oana Adina Vîlcu și elevii clasei I-a D, de la Școala Gimnazială Nr. 1, înv. Daniela Titere. Împreună cu aceștia vom face colaje cu obiecte din natura precum iarbă, frunze, flori, pietre, vom construi puzzle-uri uriașe cu diverse imagini din natură, vom vorbi despre locurile frumoase de vizitat din județ, despre păsările pe care le putem vedea în pădurile și parcurile de lângă noi, vom restaura obiecte vechi găsite în natură. De asemenea, la Centrul de Arte Borzești, în aer liber, ne vom uita la filmul ”România Sălbatică”.

Cei mai mici dintre ei vor merge și la Muzeul de Istorie, unde vor învăța să restaureze vase ceramice.

Ne propunem să fie o zi în care să ne bucurăm de natură și tot ce ne oferă ea.

 

Detalii

Dată:
mai 23, 2022
Oră:
10:00 am - 12:00 pm
Eveniment Categories:
,
Etichete Eveniment:
, , , , , , ,

Loc de desfășurare

Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” Onești
B-dul Oituz 15A
Onesti, Bacau România
+ Hartă Google

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente