Image Alt

Cărți care ne inspiră: „Ghid de educație digitală” de Richard Culatta

Cărți care ne inspiră: „Ghid de educație digitală” de Richard Culatta

Ești părinte și vrei să-ți înveți copilul cum să trăiască și în lumea digitală, în afară de cea fizică, materială? Atunci trebuie să citești cartea „Ghid de educație digitală” de Richard Culatta.

Dacă te simți copleșit sau depășit de tot ce se întâmplă în lumea digitală, nu te panica! Au cercetat alții înantea ta, și au aflat căile pe care trebuie să-ți îndrumi copilul în lumea digitală. Și în niciun caz, nu trebuie să-l excluzi din această lume, ci să-l înveți să aleagă din ea tot ce-i mai bun pentru el. Pare simplu, îți vei zice. Dar cum? E chiar simplu! Urmând sfaturile din acest ghid, grozav de bine construit, pentru părinți, copii și nu numai.

Ești om mare și știi prea bine că, uneori, chiar și tu te pierzi în lumea digitală. Raportul pe care ți-l trimite telefonul mobil, luni dimineața, te informează clar cât timp ai petrecut pe telefon în săptămâna ce  tocmai ai încheiat-o. Și poate te îngrijorează asta și când te gândești la tine. Ce să mai zicem atunci când e vorba de copilul tău?! Și atunci, dacă simți că universul digital te-a acaparat atât pe tine, cât și pe copilul tău, e vremea unei schimbări în care să integrați digitalul cu mai multă atenție și rigurozitate.

Cartea oferă multe sfaturi interesante, dar și informații noi despre cum va arăta lumea în viitorul apropiat. De pildă, ți-ai imaginat vreodată că produsele pe care le comandăm azi, online, în curând vor fi livrate prin drone? Sună bine și parcă simțim dintr-odată că vom economisi din timpul pe care l-am primit pentru această viață. Și asta vrem și pentru copilul nostru, să aibă timp cât mai mult pentru buna sa creștere și să nu se piardă prea des și inutil în mediul online.

Autorul ne propune să începem cu stabilirea unor reguli de comportare online, exact ca și cele pe care le-am stabilit în lumea fizică, materială. Și de aici conviețuirea în cele două lumi va fi benefică și sănătoasă.

Acest ghid ajută orice părinte spre a-și îndruma copilul să devină echilibrat, informat, incluziv și vigilent în folosirea mediului online.

  • Cum se poate evita: fenomenul de bullying cibernetic

dezinformarea

  • Cum să devenim consumatori pricepuți de informații, atât noi, părinții, cât și copiii noștri

 

  • Cum să folosim lumea virtuală ca pe un instrument de învățare
  • Cum identificăm știrile false – sunt doar câteva dintre subiectele incitante ale acestui ghid de educație digitală, pe care vi-l recomandăm spre lectură.

Cartea se găsește la Secția Împrumut carte Adulți. Vă așteptăm să o împumutați!

 

 

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente