Image Alt

Știați că puteți consulta de oriunde catalogul on-line al bibliotecii noastre?

Știați că puteți consulta de oriunde catalogul on-line al bibliotecii noastre?

Într-o eră din ce în ce mai tehnologizată, biblioteca trebuie să ţină pasul cu trendul actual, motiv pentru care achiziţionarea unui soft de bibliotecă a devenit o necesitate stringentă pentru orice instituție cu profil biblioteconomic.

Nu e puțin lucru pentru o bibliotecă să dețină un astfel de soft, de aceea dorim să vă facem cunoscute beneficiile acestui fapt. Astfel, pentru îmbunătăţirea serviciilor sale și pentru a face parte din catalogul național partajat, biblioteca noastră a achiziţionat în anul 2016 sistemul integrat de bibliotecă TINREAD, un produs realizat de IME România (Information Management  and Engineering), o companie specializată în furnizarea de soluţii pentru biblioteci.

Acest soft ajută bibliotecarii să creeze baze de date ce se constituie ulterior in cataloage on-line de bibliotecă.

Și pentru că bibilioteca noastră deține acest soft, dorim să vă reamintim că venim în întâmpinarea solicitărilor voastre legate de carte prin acest catalog on-line pe care îl puteți consulta de oriune, singura condiție fiind  existent unei conexiuni la internet.

Poate vă întrebați ce cuprinde acest catalog on-line. Ei bine, el conține datele bibliografice ale documentelor din biblioteca noastră (cărți, articole din periodice, documente audio-video și hotărâri ale Consiliului Local din Primăria Onești).

Astfel, dacă doriți să aflați despre existența și disponibilitatea de împrumut a unui document și nu aveți timpul necesar pentru a vă deplasa la bibliotecă, puteți accesa catalogul on-line de oriunde. Cum faceți asta? Prin accesarea pe internet a paginii https://catalog.biblio.ro/opac/advancedsearch și alegând prin bifare Biblioteca Municipiului Onești, sunteți direcționați către catalogul on-line al bibliotecii noastre. De aici începe aventura în universul cărţilor deţinute de bibliotecă şi de unde, prin diverse criterii de căutare, puteți obţine răspunsul dorit. Interogările sau căutările pe care le puteți accesa se fac după următoarele criterii care sunt mai frecvente: titlu, autor, subiect, an de publicare, loc de publicare, nume editură, limbă, domeniu, iar rezultatele căutării pot fi sortate la rândul lor după o serie de alte criterii care vin în ajutorul utilizatorului.

Catalogul cuprinde toate întrările de carte curentă și o bună parte din cele retroactive. De asemenea, catalogul on-line vă oferă informații referitoare la starea unei cărți (dacă este împrumutată sau nu) și vă permite să faceți rezervări de carte. Dacă încă nu ați utilizat catalogul on-line al bibliotecii noastre, vă invităm să o faceți și vă asigurăm că veți câștiga timp și informații utile într-un timp scurt. Dacă întâmpinați greutăți, nu ezitați să ne solicitați ajutorul.

Până la o nouă întâlnire cu rubrica „Știați că…?”, rămâneți sănătoși și curioși să descoperiți lumea și tainele ei.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente