Image Alt

Cărți care te inspiră – „Arta de a nu pierde timpul” de Piers Steel

Cărți care te inspiră – „Arta de a nu pierde timpul” de Piers Steel

Fiecare individ are deziderate. Și tu ai, și știi cum e când nu reușești să le atingi. Frustrant! Deși poate ți-ai stabilit un plan de acțiune în mintea ta, nu reușești să-l duci la bun sfârșit. De ce? Din nenumărate motive pe care le inventezi dacă nu le găsești. Cam despre asta este și cartea pe care ți-o propunem astăzi.

„Arta de a nu pierde timpul” de Piers Steel poate fi cea care te ajută să înțelegi una dintre cele mai sâcâitoare probleme ale omenirii: TIMPUL! Ceasul ticăie fără oprire. E implacabil!

Iți sună cunoscute afirmațiile de genul: „nu-mi mai ajunge timpul”, „timpul trece prea repede”. Da! Le folosim cu toții atunci când ne simțim presați de orele, minutele care trec, parcă, mult, mult prea repede. Și da, de cele mai multe ori dăm vina pe timp. Din cauza lui nu am dus la bun sfârșit ce ne-am propus. Dar este oare chiar așa?

Cum stă treaba cu timpul care ne pândește la fiecare pas, ne explică foarte simplu cartea de azi. Și nu doar asta. La pachet cu timpul vine și procrastinarea. Procrastinarea este un cuvânt mai puțin uzitat în limbajul nostru, dar pe care cu toții l-am pus în practică, poate fără să știm, în viața de zi cu zi.

Conform Dex-ului, a procrastina înseamnă „a amâna sau a întârzia începerea execuției unei sarcini; a temporiza, a tărăgăna, a tergiversa”. Cu siguranță vă sună cunoscută acțiunea acestui verb.

Cât de deranjantă este procrastinarea, cum se poate evita sau combate sunt temele asupra cărora se oprește autorul cărții de azi care este una curajoasă și inspiratoare.

Dar cel mai bine despre carte vorbește întotdeauna autorul ei, așadar, „cartea aceasta este despre promisiunile pe care le faceți față de voi înșivă și nu le respectați. Despre scopurile pe care vi le propuneți, fără a le atinge vreodată și fără a ști de ce. Despre curele de slăbire mereu amânate […] despre norul amenințător al sarcinilor neduse la împlinire, de la facturile rămase neachitate la haosul care domnește la voi acasă. Despre programarea la doctor pe care o tot amânați și despre modul în care neglijați să vă puneți ordine în finanțele personale. Despre pierderea timpului, delăsare, irosirea unor oportunități și altele. Multe altele. Dar, mai presus de orice, această carte este despre schimbarea vieții voastre, despre cum să procedați pentru a nu mai amâna lucrurile și a trece la treabă.” Sună promițător, nu?

Dacă vă interesează subiectul, găsiți cartea la Sala de lectură pentru adulți.

Lectură plăcută și cu folos!

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente