Image Alt

Lucrări despre exponate din colecțiile Muzeului de Istorie Onești, apărute în noul număr al periodicului ”Carpica”

Lucrări despre exponate din colecțiile Muzeului de Istorie Onești, apărute în noul număr al periodicului ”Carpica”

„Ne câștigăm existența prin ceea ce obținem, dar ne creăm o viață prin ceea ce dăruim” – obișnuia să afirme Winston Churchill. Acesta este subiectul discuției noastre de astăzi pentru că „Toamna se numără bobocii” sau, în cazul nostru, toamna se adună roadele… Așadar, astăzi am intrat în posesia volumului cu numărul 52 (2023) al periodicului „Carpica”, periodic „semnat”: Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. Pe lângă valoarea intrinsecă a periodicului, volumul cu numărul 52 conține și două lucrări semnate de doi tineri inimoși, Andreea-Elena Preda și Paul-Marian Boeru, tineri care au desfășurat, pe perioada verii a acestui an, o perioadă de voluntariat în cadrul Muzeul De Istorie Onești.

Nu știm dacă l-au citit pe Winston Churchill însă, categoric, citatul nostru introductiv li se potrivește. Pentru că, rezultatul perioadei de voluntariat se poate vedea, sau mai bine zis „citi”, în periodicul mai sus-menționat. Cei doi tineri, ca niște veritabili arheologi ce sunt, „au adus la suprafață” câteva exponate aflate în colecțiile instituției noastre muzeale. Astfel, Andreea-Elena Preda a ales să „descopere „Un pieptene din corn de cerb din colecția Muzeului de Istorie Onești”- p.105-110 iar Paul-Marian Boeru „Piese identificate în colecția Muzeului de Istorie Onești (secolele VI-VII d. Hr.) ” – p. 111-127. Andreei și lui Paul le mulțumim pentru cadoul făcut iar pe dumneavoastră, dacă fotografiile v-au făcut curioși, vă invităm să lecturați cele două articole la adresa: https://biblioteca-digitala.ro/… (accesați butonul CITEȘTE din dreapta) și vă așteptăm cu drag și la Muzeul De Istorie Onești pentru a admira atât exponatele descrise cât și pe celelalte aflate în colecțiile instituției noastre.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente