Image Alt

„Fetele neînfricate” de la Biblioteca Radu Rosetti Onești, din proiectul Fundației Progress, s-au întâlnit cu prof. psiholog Cristina Romandaș

„Fetele neînfricate” de la Biblioteca Radu Rosetti Onești, din proiectul Fundației Progress, s-au întâlnit cu prof. psiholog Cristina Romandaș

Fetele neînfricate este un proiect inițiat de Fundația Progress, având ca partener Biblioteca Municipală Radu Rosetti Onești, din partea căreia sunt coordonatori bibliotecar Otilia Dima și Alina Tenie, operator date.
 La ultima întâlnire găzduită de Muzeul de Istorie Onești a fost invitată să le vorbească fetelor neînfricate profesoara Cristina Romandaș, psiholog și consilier școlar.
„Adolescența nu este cea mai ușoară perioadă, tocmai de aceea ne-am gândit că ar fi ideal să invităm un psiholog la una din întâlnirile din cadrul proiectului fetele neînfricate. Au vorbit cu psiholog, prof., consilier școlar Cristina Romandaș despre anxietate, identitate, cine sunt, despre frici, provocări, viitor, școală, bullying. Cu siguranță, discuția de astăzi le-a prins bine și le-a ajutat să descopere mai multe despre ele și despre cei din jur. Îi mulțumim doamnei psiholog pentru că a acceptat invitația noastră și a vorbit cu multă răbdare și deschidere cu fetele neînfricate.”, a declarat Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Radu Rosetti, prezent la această întâlnire.
Lansat la inceputul anului, proiectul ”Girl Power Network – Rețeaua fetelor puternice” a pornit de la o cercetare realizată de dr. Camelia Crișan, CEO și cercetător la Fundația Progress, pe un lot de conveniență având peste 100 de respondente, care a arătat că adolescentele sunt victime ale violenței verbale în proporție de 53%, sunt frecvent jignite sau disprețuite 39% dintre ele, iar 47% se gândesc cu îngrijorare la viitorul lor.
„Ne propunem să educăm, să creștem nivelul de capacitare și să dezvoltăm intelectual fetele, pentru ca ele să facă față mai bine provocărilor aduse de viitor. Mesajele cheie ale proiectului sunt legate de educația pentru drepturi civice și drepturile pe care fetele le au.”, declară inițiatorii proiectului.
Fete neînfricate este un proiect implementat de Fundația Progress în parteneriat cu OTP Leasing prin Biblioteca Municipală Radu Rosetti Onești care își propune să ajute la dezvoltarea adolescentelor din zone defavorizate prin educație, activism, creșterea respectului de sine și împuternicire.
Articol apaărut în 2023, August, în  Curierul de Știri.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente