Image Alt

Concurs ”Cartea pe care o iubesc” – premiul III, liceu – Nicolae Sergiu Mihai

Concurs ”Cartea pe care o iubesc” – premiul III, liceu – Nicolae Sergiu Mihai

Drumul către cartea mea preferată

În căutarea unei cărți despre self-improvement, am dat peste recomandarea multor milionari, atleți, medici și mulți alți oameni de succes: ,,Atomic Habits” de James Clear.  Majoritatea spunând că este una dintre cele mai bune cărți, dacă nu, chiar cea mai bună carte pentru implementarea de obiceiuri mici, chiar atomice. Eu cred că mă pot număra și eu printre cititorii acestei cărți, chair dacă sunt doar un adolescent de 16 ani care își dorește foarte mult de la propria viață. La fel ca și ei, vă pot recomanda și eu această carte, asta dacă vă numărați printre persoanele care își doresc să aibă mai mult control asupra vieții lor.

În carte, nu sunt prezentate studii peste studii, precum cele care spun că 21, 66 sau 100 de zile sunt necesare pentru a forma un obicei, ci, din contra se demonstrează că, în realitate, nu timpul este important pentru formarea unui obicei nou, ci frecvența cu care repeți acel lucru pe care creierul tău îl va adopta ca pe un obicei bun.Tot în această carte, putem regăsi exercițiile și obiceiuri precum mediatația, efortul fizic, mâncatul sănătos, lectura, toate fiind lucruri benefice pentru mintea și trupul nostru dar și pentru persoanele din jurul nostru, noi fiind media celor cinci mai importante persoane din viața noastră.                                                                                                    Pentru mine, ,,Atomic Habits”, de James Clear, mi-a deschis orizonturi neexplorate, doar intuite. Am început să fiu mai organizat în tot ceea ce fac, am început să cred în puterea meditației și să citesc mai mult înainte de culcare iar asta m-a ajutat să asimilez mai multe înformații și să nu mă mai uit la televizor sau pe social-media, acestea fiind unele dintre obiceiurile rele pe care le descrie  această carte în numeroase pagini

Motivația are un termen limită, e ceva ce noi mai căpătăm din când în când, dar disciplina este cea care nu trebuie să aibă un termen de valabilitate. Este cea care m-a ajutat și mă ajută în multiple aspecte din viața mea.      A fi mai sănătos, a face în fiecare zi sport, a lucra la proiecte sau a face teme indifernt de felul în care mă simt sunt doar câteva dintre obiectivele pe care le-am atins datorită acestei cărți.

Poate că această carte nu este a tuturor și poate mulți vor trece pe lângă ea, dar cunoștințele și informațiile pe care le transmite această carte nu pot fi ignorate, ci aplicate.

Dincolo de o recomandare călduroasă pentru această carte, am și un mic sfat pentru voi:

,,Citiți și aplicați și așa veți fi mai câștigați!”

 

Nicolae Sergiu Mihai, clasa a X a C2,

Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi”, Onești, Bacău

Prof. Îndrumător: Gâdioi-Călinescu Raluca-Cătălina

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente