Image Alt

Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” participă la un proiect organizat de Banca Mondiala

Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” participă la un proiect organizat de Banca Mondiala

Ieri a avut loc întâlnirea pe platforma ZOOM, unde biblioteca noastră prin reprezentant Olivera Lida Gîșfan – operator date,  a participat la o serie de discuții și consultări  organizate de o echipă a Băncii Mondiale cu bibliotecari din întreaga țară.  În cadrul proiectului ”Digital Skills Training for All Romanians” (Digital STARs). Discuțiile au avut la bază strategia conceptuală pentru dezvoltarea bibliotecilor ca hub-uri digitale și bune practici în formarea competențelor digitale pentru grupurile vulnerabile și dezavantajate.

Astăzi vor continua discuțiile pe acest subiect în cadrul evenimentului de lansare a proiectului ”Competențe digitale de bază pentru cetățenii români” organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Banca Mondială, eveniment în cadrul căruia reprezentanții Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și ai Băncii Mondiale își vor împărtăși viziunea pentru crearea ecosistemului de dezvoltare a competențelor digitale prin intermediul rețelei de biblioteci ca și hub-uri digitale.

Întâlnirea și selecția participanților a fost susținută de echipa România EduCaB, căreia îi mulțumim pentru oportunitatea de a împărtăși din experiențele profesionale în ceea ce privește organizarea de cursuri destinate adulților din comunitatea noastră.

România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește competențele digitale de bază ale populației, conform Indexului Economiei și Societății Digitale (DESI) din 2022 și are, totodată, cea mai mare rată a sărăciei, cu o pondere de 34,4% dintre persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială. În cadrul acestui eveniment, reprezentanții Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și ai Băncii Mondiale își vor împărtăși viziunea pentru crearea ecosistemului de dezvoltare a competențelor digitale prin intermediul rețelei de hub-uri digitale. Membrii panelului vor genera o discuție interactivă cu privire la competențele digitale pe care programul ar trebui să le formeze, legătura lor cu piața muncii, precum și bune practici din alte țări, cu scopul de a ajuta beneficiarii și partenerii responsabili de implementare să își imagineze impactul pe care un astfel de program l-ar putea avea în comunitățile lor.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente