Image Alt

Știați că Oneștiul a găzduit în anul 1973 o Competiție Internațională de Handbal?

Știați că Oneștiul a găzduit în anul 1973 o Competiție Internațională de Handbal?

Dacă lăsăm modestia la o parte, și uneori e bine s-o facem, putem să povestim despre multe întâmplări frumoase și merituoase care și-au găsit locul în orașul Onești.

Istoria locală arhivează în memoria timpului fapte cu oameni care au lăsat în urma lor câte ceva demn de a nu fi uitat.

Ca mărturie fidelă, peste timp, fotografiile rămân amprentele care nasc nostalgii despre ce a fost odinioară.

Iată de ce, astăzi, am ales din colecțiile speciale ale bibliotecii câteva fotografii alb negru care vorbesc despre o competiție sportivă de talie internațională care avut loc la Onești în anul 1973.

Știm cu toții ce înseamnă o competiție. Forță fizică și mentală, ambiție, perseverență, talent și mai presus de toate dorința de a găsi un prilej pentru a le expune.

Un astfel de prilej a fost cel din anul 1973, de pe Stadionul CAROM din Onești, când echipele de handbal din România, Portugalia, Franța, Italia, Brazilia și Spania s-au întrecut într-o competiție sportivă care a înscris numele orașului nostru în istoricul sportiv internațional.

Vă invităm să vedeți câteva fotografii de la această competiție sportivă, iar până la o nouă întâlnire cu rubrica „Știați că…” rămâneți sănătoși și curioși să descoperiți lumea și tainele ei.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente