Image Alt

”Povestea de la prânz”, proiectul bibliotecii Rosetti Onești a fost desemnat cel mai bun proiect de bibliotecă

”Povestea de la prânz”, proiectul bibliotecii Rosetti Onești a fost desemnat cel mai bun proiect de bibliotecă

”Povestea de la prânz”, proiect organizat de Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești, coordonat de bibliotecar Otilia Dima, a fost desemnat în cadrul premiilor ANBPR cel mai bun proiect de bibliotecă.
Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR)  acordă anual premii în semn de recunoaștere a celor mai valoroase proiecte și inițiative.
Premiile au fost acordate în cadrul Conferinței Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice BiblioPUBLICA ”Biblioteci Verzi și Digitale”, care anul acesta s-a desfășurat în Târgu Jiu, orașul lui Brâncuși.
Conferința a fost organizată de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” și Europe Direct Gorj, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.
Proiectul bibliotecii ”Povestea de la prânz” s-a lansat în anul 2020 și de atunci până acum bibliotecarii și voluntari au citit povești copiilor, ce pot fi ascultate online, pe platformele de podcasting (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, etc) și pe canalul de Youtube al bibliotecii.
Proiectul s-a lansat în pandemie, când ușile instituțiilor de cultură s-au închis. Ne-am gândit că așa putem să fim aproape de copii și  să le aducem o bucurie într-o perioadă mai dificilă. Bibliotecarii au citit povești îndrăgite de copii, basme, fabule, povești scrise de autori români, de autori străini, din cărțile primite pentru Spațiul PrimoHub, de la Ludotecă.

Impactul proiectului în comunitate ne-a făcut să continuăm  acest proiect, chiar și după ridicarea restricțiilor, iar astăzi, în online, proiectul ”Povestea de la prânz” merge mai departe, alături de întâlnirile fizice în care citim alături de copii.

Premiul pentru cel mai bun proiect de bibliotecă ne face mândri și ne ambiționează să continuăm să citim povești. Până la urmă acesta este scopul nostru, al bibliotecarilor, să încurajăm copii spre lectură.

Când a izbucnit războiul din Ucraina am căutat vorbitori de ucraineană, care să ne ajute să citim povești. Și uite așa ”Povestea de la prânz” este fără frontiere.

Poveștile ne fac tuturor viața mai frumoasă. Copiii, dar și noi, adulții, avem nevoie de ele. Ne ajută să visăm, să nu ne pierdem speranța, să ne vindecăm sufletul, să ne relaxăm.

Ne bucurăm că poveștile noastre sunt ascultate. Noi citim cu drag, povești, în continuare!

Mulțumim, pentru premiu și pentru că ne urmăriți!

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente