Image Alt

”Cel mai vesel picnic urban” pentru copii a avut loc la Centrul de Arte Borzești al Bibliotecii „Radu Rosetti”

”Cel mai vesel picnic urban” pentru copii a avut loc la Centrul de Arte Borzești al Bibliotecii „Radu Rosetti”

Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, bibliotecarii de la Biblioteca municipală ”Radu Rosetti” Onești, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 1 Onești, au organizat pentru copii cel mai vesel picnic urban.

Locul de desfășurare al picnicului urban a fost Centrul de Arte Borzești. Au participat copiii de la clasa pregătitoare A, înv. Irina Abaza, și de la clasa a II-a D, înv. Daniela Titere.

Vremea a fost de partea copiilor astfel că aceștia au jucat șotron, au sărit coarda, au colorat cu creta, au mâncat, au băut limonadă, s-au jucat în aer liber, profitând de spațiul extrem de generos al Centrului.

Scopul proiectului inițiat de Biblioteca oneșteană a fost de a încuraja copiii să facă mișcare și să se joace afară, în aer liber. În același timp, organizatorii și-au propus să îi aducă împreună, să socializeze.

„După doi ani de pandemie, cu restricții și izolare, copiii au nevoie să fie împreună, să se joace și să învețe lucruri interesante despre viață. În cadrul acestui proiect putem vorbi despre cum putem proteja planeta și pe noi, fiind activi, făcând mișcare, renunțând la mașină, în favoarea mersului pe jos, a bicicletei sau trotinetei.”, au declarat coordonatorii proiectului, Otilia Dima, Alina Tenie și Adrian Asavei.

Săptămâna Europeană a Mobilității este un eveniment anual prin care se dorește schimbarea comportamentală în favoarea mobilității active. Mișcarea înseamnă sănătate. Iar dacă ne gândim că făcând mișcare lăsăm mașinile în parcare, putem spune că înseamnă și un aer mai curat.

„Astfel, ne-am propus să aducem copiii împreună la un picnic urban, unde copiii să se joace. Vrem să îi încurajăm pe copii să facă mișcare, să se joace afară, să interacționeze unii cu alții. În acest fel vom avea nu doar o planetă sănătoasă unde să locuim, ci și o generație de oameni sănătoși și activi.”, au mai spus gazdele copiilor, pentru o zi, de la Centrul de Arte Borzești.

Sursa: www. curieruldestiri.ro

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente