Image Alt

Galerie foto: ”Cămașa românească între tradiție și contemporaneitate”, expoziție la Biblioteca Rosetti Onești

Galerie foto: ”Cămașa românească între tradiție și contemporaneitate”, expoziție la Biblioteca Rosetti Onești

24 iunie este o zi de sărbătoare și reamintire a tradițiilor. Odată cu sărbătoarea creștină a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și cea străveche a Sânzienelor, sărbătorim și Ziua Universală a Iei.

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești și Muzeul de Istorie a organizat expoziția de cămăși tradiționale.

Vă invităm la Galeria de Artă să vă bucurați privirea cu veșminte tradiționale mai vechi sau mai noi din colecția Ghiță Teacă – acum donată Muzeului de Istorie, și din colecția particulară a doamnei bil. Ing. Roxana Căruceriu, o mare împătimită atât de colecționarea, cât și de coaserea cămășilor românești.

Înainte ca singura amintire a bunicilor îmbrăcate în ie să rămână doar în albumele de fotografii, este important ca noi toți să ne asumăm, fie la nivel personal, fie la nivel instituțional, misiunea de a păstra și promova în comunitate moștenirea materială pe care încă o mai putem face cunoscută generațiilor viitoare.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente