
Fiecare poză are o poveste
Fiecare poză are o poveste. Fiecare poză este o amintire care ne plimbă în timp. Vă prezentăm câteva fotografii vechi, din colecțiile bibliotecii, și însemnările scrise demult, pe verso.
Sunt fotografii alb negru care ne amintesc de oamenii și viața lor într-un oraș care se construia.
- În fotografie este surprins perimetrul inaugural al recitalului liric ”Poetul în cetate”, anul 1971.
- Fotografia este făcută în laboratorul de electrochimie a serviciului ”Cercetări”, în fața unei celule de electroliză. Tehniciana Eleonora Trîmbițaș și laboranții Ana Munteanu și Gh. Andrioaie studiază îmbunătățirea parametrilor tehnologiei de la secția Electroliză cu diafragmă.
- În această fotografie este Oneștiul văzut de pe podul de peste râul Cașin.
- Această fotografie s-ar putea numi ”Se înalță un nou oraș”. Este anul 1961, când se construiau noi blocuri în Onești.
- Așa arata o stradă veche în Onești. Este strada Oituz, înainte de centru.
- Clădirea din fotografie este fostul hotel din apropierea gării, în anul 1988.
- Fotografia surprinde Biserica Borzești, iar în plan îndepărtat se zăresc turnurile de răcire a apei de la Termocentrala Borzești.
- Vedere veche din Onești – 1952: În stânga este intrarea la școala de 4 ani, unde a fost sediul bibliotecii între anii 1958-1962. Casa cu etaj este locuința moșierului Costică Groapă. Aici era cârciuma lui. După anul 1947 s-a folosit pentru învățământ.
- Batra Alexandru – șef tură. Urmărirea parametrilor la celula de rectificare Uzina Chimică.
- Luchean Matei, contabil șef la CCSO – duce tratative cu un cetățean al Oneștiului pentru a-l determina să se mute din cocioaba lui spre a începe lucrările de construcție pe acest teren. În dreapta un gazetar de la Agerpress. Anul: 1959.