Image Alt

Ziua Mondială a Biodiversității sărbătorită la Onești

Ziua Mondială a Biodiversității sărbătorită la Onești

Ca un copil să iubească natura, trebuie mai întâi să o cunoască. Aceasta a fost deviza noastră când ne-am gândit la activitățile pe care să le facem împreună cu elevii din Onești.

Astfel, astăzi, 23 mai, am sărbătorit Ziua Mondială a Biodiversității alături de elevii clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială ”Emil Racoviță”, înv. Oana Adina Vîlcu și elevii clasei I D, de la Școala Gimnazială Numărul 1 Onești, înv. Daniela Titere.

Elevii clasei a IV-a B au desfășurat activitățile la Centrul de Arte Onești. Aceștia au pregătit o scenetă despre planeta Pământ și cum trebuie să o protejăm, s-au uitat la o parte din filmul ”România neîmblânzită”, au aflat  despre plantele și păsările pe care le pot observa la noi în zonă, prin parcuri și păduri și au pictat pe lemn peisaje din natură.

Cei mai mici dintre ei, elevii clasei I D au avut parte de o zi interesantă la Muzeul de Istorie Onești unde au vizitat spațiile și expozițiile permanente și au lucrat în lut. Din mâinile lor au ieșit obiecte interesante.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Onești – Compartimentul Protecția Mediului și a fost coordonat de bibliotecari Otilia Dima, Alina Tenie, Cristina Sălbatecu, Gabriela Lehăceanu, muzeograf Anca Arhip și restaurator Abageru Gheorghe Marcel.

A fost o zi plină de activități în natură și despre natură, în care copiii au învățat că este important să o protejăm, ca să ne putem bucura de o viață sănătoasă.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente