Image Alt

Artistul oneștean Eduard Coman a fost prezent la Interviurile Bibliotecii

Artistul oneștean Eduard Coman a fost prezent la Interviurile Bibliotecii

Alin Asavei a vorbit la #InterviurileBibliotecii cu Coman Eduard, cunoscut publicului oneștean ca artist plastic, care debutează literar cu volumul de impresii de călătorie intitulat „Prăvălia cu amintiri”.

Structurat în patru capitole și un epilog,  volumul rememorează peregrinările autorului prin China, Egipt, India și America. Departe de a constitui doar o trecere în revistă a unor locuri și monumente, lucrarea, scrisă cu autentic talent și cu harul povestirii, cu umor și cu autoironie pe alocuri, are virtutea de a fi o lectură fermecătoare, beneficiind de o documentare atentă și completă, furnizând  cititorului informații exacte, impresii pline de emoție și subiecte de meditație asupra unor civilizații îndepărtate și atât de diferite.

Ca să înțelegem mai exact spiritul cărții, autorul ne vine în ajutor prin expoziția de fotografii realizate de el în locurile vizitate. Expoziția depășește nevoia de a prezenta explicit artefacte și locuri de poster publicitar, ea surprinde cu ingenuitate exact atmosfera, chipurile, gestul cotidian care îl emoționează pe Eduard Coman.
E un foarte bun punct de plecare în căutarea pașilor autorului printre rândurile cărții, pe care vă recomandăm cu toată inima să o citiți, asigurându-vă că va fi o extrem de plăcută surpriză!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente