Image Alt

Interviurile Bibliotecii – Cum am sărbătorit Ziua Națională a Lecturii

Interviurile Bibliotecii – Cum am sărbătorit Ziua Națională a Lecturii

Pentru a promova și încuraja lectura în rândul celor mici, Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești a sărbătorit Ziua Națională a Lecturii alături de elevii claselor a IV-a A, înv. Abaza Irina și a IV-a B, înv. Ciorobea Lenuța, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești.

Astfel, elevii au devenit bibliotecari pentru o zi. Au văzut cum se așează cărțile la raft, cum se face permis, cum se restaurează o carte, au vizitat depozitele de cărți, au făcut fișe de împrumut. A fost o experiență care le-a adus bucurie și uimire.

La final, elevii și bibliotecarii au construit împreună o carte mare din cărți, în fața bibliotecii. S-au alăturat demersului părinți, trecători, care s-au bucurat de această zi. Cărțile din care s-a construit cartea cea mare sunt primite donație de la utilizatori și prieteni ai bibliotecii. Sunt cărți care existau deja în bibliotecă iar scopul a fost ca, poate măcar unele dintre ele, își vor găsi un prieten nou, așa că au putut fi luate acasă.

A fost o zi în care am descoperit copii și oameni pasionați de cărți și lectură. Citim astăzi și în fiecare zi.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente