Image Alt

Am construit cea mai mare carte din cărți de Ziua Națională a Lecturii

Am construit cea mai mare carte din cărți de Ziua Națională a Lecturii

De anul acesta este oficial: avem o Zi Națională a Lecturii. Într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii și spunem noi și al bibliotecilor devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.

Această zi mută lumina reflectoarelor pe biblioteci, bibliotecari, cadre didactice, care pot desfășura numeroase activități de promovare a lecturii.

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești a sărbătorit alături de elevii claselor a IV-a A, înv. Abaza Irina și a IV-a B, înv. Ciorobea Lenuța, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești , Ziua Națională a Lecturii.

Elevii au fost bibliotecari pentru o zi. Au văzut cum se așează cărțile la raft, cum se face permis, cum se restaurează o carte, am vizitat depozitele de cărți, au făcut fișe de împrumut. A fost o experiență care le-a adus bucurie și uimire.

La final, am construit alături de ei o carte mare din cărți, în fața bibliotecii. S-au alăturat părinți, trecători, care s-au bucurat de această zi. Cărțile din care s-a construit cartea sunt primite donație de la utilizatori și prieteni ai bibliotecii. Sunt cărți pe care noi le avem deja în bibliotecă și ne-am gândit că poate unele dintre ele își vor găsi un prieten nou, așa că au putut fi luate acasă.

A fost o zi în care am descoperit copii și oameni pasionați de cărți și lectură. Citim astăzi și în fiecare zi.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente