Eu citesc, tu citești? (video)
Și tu poți să ne răspunzi printr-un video în care să ne citești câteva rânduri din cartea ta preferată, ori din cartea aceea de pe noptieră, despre care spui mereu că mâine seară sigur o deschizi. Și să adresezi întrebarea mai departe.
Am lansat acest proiect la începutul anului, cu gândul să vă încurajăm să citiți și să treceți pragul bibliotecilor, unde vă așteaptă atâtea povești între coperte minunate.
Cele mai multe video-uri le-am primit de la copii, din Onești și din țară, iar asta ne-a readus speranța că peste ani statisticile vor arăta altfel și nu vom mai fi pe ultimele locuri în Europa la cititul de carte și pe primele locuri când vine vorba de analfabetism funcțional. Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat proiectului nostru.
Mulțumim bibliotecarilor și profesorilor care au răspuns la întrebare și au adresat-o și celorlalți, mai departe. Apropo, tu citești?
Llosa, la banchetul Nobel, și-a început discursul astfel: ”Sunt un povestitor, așa că o să vă spun o poveste. A fost odată un băiețel care a învățat să citească la vârsta de 5 ani. Acest lucru i-a schimbat viața. Tot ce descoperea în cărți îl ajuta să evadeze din viața de zi cu zi. Călătorea spre locuri minunate și descoperea oameni minunați. Îi plăcea așa de mult să citească, așa că într-o zi, acest băiețel, care devenise între timp un tânăr, s-a apuca să scrie chiar el povești. Era la fel de încântat să scrie, pe cât era de încântat să citească. Și într-o zi l-a sunat cineva și i-a spus că a luat un premiu.”
Așadar, citiți, treceți pragul bibliotecilor să descoperiți povești uimitoare, care vă pot schimba viața. Călătoriți printre litere spre locuri minunate și descoperiți personaje fascinante.